Enganxats a la lluita per Europa

El València firma una bona primera part, amb gols de Guedes i Rodrigo, i es desdibuixa en la segona on l’Osasuna hauria merescut més.

Guedes torna a marcar a Mestalla 14 mesos després
Guedes torna a marcar a Mestalla 14 mesos després / Biel Aliño (Efe)

El València ha entrat en el partit amb el pes de la responsabilitat a l’esquena, sabent que una entropessada més a aquestes alçades es pagaria massa cara. L’Osasuna, pràcticament salvat, ha mostrat la cara més feble del seu joc. Açò ha propiciat que als tres minuts, Rodrigo foradara la porteria de Rubén.

Poc ha durat l’alegria blanc-i-negra perquè de nou el VAR, sí, el mateix que denunciaven des de la casa valencianista aquesta setmana, ha dit que la jugada partia en fora de joc. No s’han acovardit els de Celades que han sabut aprofitar el colador de la defensa de l’Osasuna per a seguir buscant el gol. Amb entropessades, Guedes aconseguia fugir de quatre homes de l’equip rival per a marcar a Mestalla 14 mesos després.

I quan pareixia que l’equip de Jagoba Arrasate començava a rearmar-se, una errada garrafal de David García, ha propiciat que Guedes, que potser ha disputat el seu millor partit de la temporada, capturara el baló per a assistir Rodrigo, que ara sí, posava el 2 a 0 en el marcador.

L’Osasuna es refà en la segona, sense premi

Amb l’objectiu de reactivar l’equip, Arrasate ha redibuixat els seus amb un triple canvi. Revulsiu que ha fet que en els primers minuts de la segona part tingueren més oportunitats que en tota la primera. El València, per contra, ha baixat pulsacions, buscant els contracolps per a sorprendre Rubén. Amb un canvi total d’actitud, l’Osasuna pareixia acaronar el gol amb una pluja d’ocasions. Oier n’ha tingut una molt clara, però també José Arnaiz i Roberto Torres han estat a punt de convertir però, malgrat meréixer-ho, el baló no ha volgut entrar.

Tres punts que permeten al València seguir lluitant per les posicions europees. El partit deixa una altra nota: la parella de centrals Paulista-Guillamón funciona.