• Espanya i Portugal treballaran per acollir el Mundial de Futbol de 2030

  Esports Futbol | 10/06/2019 17:06
  Dani Hermosilla

  Luis Rubiales, president de la RFEF ha presidit l'Assemblea General Ordinària, en què s'han autoritzat els treballs per a la candidatura conjunta de Portugal i Espanya per a organizar el Mundial de Futbol de 2030 / Paco Campos (Efe)

  L'Assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol, celebrada aquest dilluns a Madrid, ha aprovat que s'estudie i analitze la creació d'una candidatura conjunta amb la Federació Portuguesa de Futbol per a organitzar el pròxim Mundial de Futbol de 2030, després que les dues delegacions ja hagen mantingut reunions prèvies. El president, Luis Rubiales, ha assenyalat que es parlarà amb les ciutats que disposen les millors instal·lacions per a concretar l'esmentada candidatura conjunta amb el país veí.  

  El tir d'eixida de la candidatura mundialista ha sigut el tema principal que el màxim òrgan del futbol espanyol ha aprovat, però no l'únic. El màxim òrgan de la RFEF ha aprovat també sol·licitar a la UEFA que l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla siga la seu de la final de l'Europa League en 2021, una candidatura que se situa dins de l'homenatge a José Antonio Reyes, mort en accident de trànsit fa deu dies. 

  Insignia d'or i brillants per a Reyes

  En aquest sentit, l'Assemblea ha retut homenatge el malaguanyat José Antonio Reyes, i ha atorgat, a títol pòstum, la medalla d'or i brillants de la Reial Federació Espanyola de Futbol. L'exentrenador i exdirector esportiu, Joaquín Caparrós, i el president, Pepe Castro, s'han dirigit a l'Assemblea per a destacar la figura del futbolista andalús. 

  Reconeiximent a Undiano Mallenco

  Alberto Undiano Mallenco, que es retira aquesta temporada després de 19 campanyes en Primera Divisió, ha dit adeu a l'arbitratge després de dirigir 348 partits en Primera Divisió, un rècord en el món de l'arbitratge espanyol. A més, Undiano va dirigir la final de la Copa de Rei entre el València i el FC Barcelona, i ahir va acomiadar-se de l'arbitratge dirigint la final de la primera edició de la UEFA Nations League entre Portugal i Holanda. Undiano ha rebut també la insígnia d'or i brillants de l'estament federatiu, que ha aprovat també el seu pressupost.  

  Nou calendari

  Com és habitual, l'Assemblea ha aprovat el calendari (les dates) de les diferents competicions de la pròxima temporada 2019-2020. En especial, cal destacar el 18 d'agost com a data de començament de les dues primeres categories i el final el 24 de maig. La final de la Copa del Rei es disputarà el 18 d'abril. La gran novetat, les dates de la Supercopa amb el nou format de Final Four, que  es disputatà els dies  8, 9 i 12 de gener. La primera setmana de juliol tindrà lloc el sorteig dels calendaris de les diferents categories estatals. 

  Aquestes són les dates que cal tindre en compte: 

  Primera Divisió
  Inici: 18 d'agost
  Final: 24 de maig

  Segona Divisió
  Inici: 18 d'agost
  Final de la lliga regular: 24 de maig
  Fase d'ascens: 24 i 31 de maig, i 7, 14, 21 i 28 de juny

  Segona Divisió B i Tercera Divisió
  Inici: 25 d'agost
  Final fase regular: 17 de maig
  Fase d'ascens: 24 i 321 de maig

  Copa del Rei
  Final: 18 d'abril

  Supercopa d'Europa
  Semifinal: 8 i 9 de gener
  Final: 12 de gener