• Fernando Roig Negueroles diu que no sap si el partit Llevant-Saragossa del 2011 estava arreglat

  Esports Futbol | 19/09/2019 18:08
  Eva Casañ

  Roig Negueroles entrant a la Ciutat de la Justícia

  La setena jornada del macrojuí per a determinar si el partit Llevant-Saragossa del 2011 fou arreglat per a afavorir que el Saragossa es quedara en Primera Divisió ha començat amb la declaració del policia nacional que portava la investigació. L'agent ha dit que van consultar l'organisme de la UEFA que investiga les apostes il·legals i els indicis indicaven que el partit no s'havia arreglat. També ha confessat que no investigaren els ingressos en efectiu dels comptes dels jugadors del Llevant, ni comprovaren tampoc si realment es feren les telefonades que el president de la Lliga, Javier Tebas, al·lega que va rebre de l'aleshores president del Deportivo de la Corunya, Augusto César Lendoiro, i del conseller delegat del Villarreal.

  Sobre això, Fernando Roig Negueroles ha dit que no recorda eixa conversa amb Tebas, perquè parlaven sovint. El conseller delegat de l'equip groguet ha negat que el jugador Javi Venta, exjugador llevantinista que militava en el Villarreal, li confessara haver rebut 35.000 euros per haver perdut el partit investigat. Ha afegit que va recriminar per privat Tebas per haver-li atribuït eixes paraules, que no va pronunciar. Roig Negueroles ha dit que Venta el va advertir al final de la temporada 2012 que estiguera alerta perquè hi havia irregularitats en el futbol. El jugador no es va referir en concret al Saragossa, però es podia pensar que es tractava del club aragonés perquè es jugaven amb ells el descens i es rumorejava en el món del futbol que el club arreglava partits.

  Durant el juí ha declarat el director d'una sucusal bancària de la qual tres jugadors del Saragossa, Toni Doblas, Maurizio Lanzaro i Paulo César Da Silva, tragueren cadascun 50.000 euros en efectiu. El testimoni ha dit que cap d'ells li va donar explicacions de les extraccions.

  Demà es reprén el juí amb la tercera sessió de declaracions dels testimonis.