Golejada balsàmica del Llevant per a eixir del descens (4-0)

Els de Paco López quallen un gran partit i guanyen el Betis amb gols de Campaña, Morales, Coke i Loren en pròpia porta.

Els jugadors del Llevant han sigut una pinya enfront del Betis
Els jugadors del Llevant han sigut una pinya enfront del Betis / Efe

Un Llevant amb urgències, situat en posició de descens abans del partit, ha donat un colp en la taula per a dir ben alt que vol quedar-se en Primera Divisió. Ho ha fet davant un Betis de capa caiguda que suma una nova derrota, tercera consecutiva en lliga.

L’equip granota s’ha avançat ben prompte, al minut huit, en una jugada de molts tocs que ha arribat als peus de Jason. L’extrem, des de la banda dreta, ha centrat un baló que Campaña ha transformat en el primer gol de la nit, al primer toc i amb molta tranquil·litat.

El centrecampista sevillà ha sigut de nou protagonista al minut 31, quan s’ha encarregat de traure un córner fruit d’un contraatac. El baló ha fet paràbola i s'ha tancat de tal manera que ha donat la sensació de gol olímpic, tot i que l’autoria del gol se li ha atribuït al jugador bètic Loren, que amb una lleugeríssima pentinada de cap ha despistat el seu porter Pau López.

La sentència podria haver arribat en el 36, quan Morales ha marcat de tir creuat. Però la jugada ha sigut invalidada pel col·legiat Santiago Jaime Latre després d’haver sigut revisada amb el VAR.

El tercer gol sí que ha arribat en la segona part. En una ràpida contra blaugrana, Guardado ha derrocat Morales dins l’àrea. Latre ha hagut de consultar de nou el VAR davant els dubtes, però aquesta vegada ha resolt a favor del Llevant. Penal que el mateix comandant s’ha encarregat de llançar: fort, alt i centrat. 3-0 i satisfacció per a una parròquia granota que portava nou partits sense veure guanyar el seu equip. El conjunt de Paco López ha descosit els sevillans en els següents minuts i al Ciutat de València inclús s’ha sentit cantar els aficionats que el Llevant “és de primera”.

El festival de gols s’ha tancat amb el quart, al minut 80, també donat per vàlid després d’uns minuts d’incertesa, que han portat l’àrbitre a consultar el VAR. El dubte estava a saber si Coke Andújar estava situat en fora de joc. Bardhi ha tret una falta i la seua centrada l’ha rematada al segon pal el madrileny, creuant el baló i picant-lo al costat oposat de Pau López.

El Llevant abandona el descens després de jugar un gran partit, golejant el Betis i mantenint la seua porteria a zero. Amb nits com aquesta, la permanència ha de ser una realitat.