L'Elx guanya l'Eibar en l'estrena d'Almirón a la banqueta (0-1)

Els il·licitans han tornat a guanyar un partit en Primera 1.977 dies després.

Lucas Boyé celebra el gol de la victòria
Lucas Boyé celebra el gol de la victòria / Juan Herrero (Efe)

El futbol es capritxós. Lucas Boyé, amb fama de lluitador i poc golejador, ha marcat el primer gol de l'Elx en el retorn a la Primera Divisió. El perill en la primera part ha eixit de les seues botes. En el gol, al minut 37, fa un gir dins l'àrea i amb la cama esquerra ha ajustat al pal llarg. Bona diana per a estrenar titularitat.

Els primers 45 minuts han estat marcats per les interrupcions de joc. Moltes faltes i poc futbol fluït. L'Eibar dominava, ajudat pel plantejament d'Almirón. Tan sols tres migcampistes, Tete Morente, Raúl Guti i Nuque arribaven tard als marcatges i els encreuaments. Eren un menys en la zona de creadors.

Com a convidat, com sempre, Edgar Badia. Continua en estat de gràcia i l'equip té una assegurança de vida davall els pals.

En la represa l'Elx continuava amb cinc defenses. Al minut 5 ha arribat el penal per mans de Pere Milla. El VAR ha ajudat l'àrbitre, però Expòsito, un amic, l'ha enviat als nuvols. L'Eibar ha espentat cap a la porta de l'Elx, però ho ha fet sense punteria i claredat en les seues ocasions.

Boyé ha volgut repetir, però Dmitrovic ha tapat bé la porta local. Pere Milla, incansable a la mitjapunta, ha fet un treball de desgast importantissim per a evitar l'eixida amb rapidesa dels bascos.

Al minut 80 ha debutat Koné. El jugador cedit per l'Olympique de Lió ha tingut els primers minuts, 24 hores després d'haver arribat a Elx. Sense entrenar, el lateral dret ha hagut de treballar per a evitar l'empat. En la primera internada per la banda esquerra ha posat un baló mesurat per al cap de Raúl Guti.

En definitiva, una victòria treballada i patida contra un rival que ha tingut el domini i un penal, però hui els punts han sigut per a Almirón, que ha debutat a la banqueta. Ja saben, entrenador nou, victòria segura. Amb tot, l'Elx ha tornat a guanyar un partit en Primera 1.977 dies després. L’últim triomf va ser el 3 de maig de 2015 a Màlaga (1-2).