L'Elx no pot amb totes les adversitats i queda eliminat de la Copa (2-0)

Als franjaverds els han canviat dues vegades l'horari del partit, i han acabat jugant en un camp gelat

Els jugadors del Rayo Vallecano celebren un gol contra l'Elx
Els jugadors del Rayo Vallecano celebren un gol contra l'Elx / Efe.

L'Elx ha fet bona la dita "el que mal comença, mal acaba". El partit de setzens de la Copa del Rei contra el Rayo Vallecano ha tingut dos canvis d'horari i un canvi de seu, i finalment s’ha jugat a les 22:00 h a Las Rozas, en un camp completament gelat, i menys de 72 hores abans del pròxim compromís il·licità. Per si això fora poc, Dani Calvo s'ha lesionat en l'escalfament i el seu substitut, Nuke Mfulu, també ha hagut d'abandonar el camp abans d'hora. El partit no podia acabar d'una altra manera: derrota franjaverda (2-0) i eliminació de la Copa.

L'Elx no s'ha adaptat a les difícils condicions del terreny de joc i a la gèlida temperatura de Las Rozas, i s'ha vist superat en tot moment pel Rayo Vallecano. Els madrilenys han eixit més concentrats i han disfrutat de les primeres grans ocasions del partit. Només les bones parades de Diego Rodríguez, i l'àrbitre, que ha anul·lat un gol de Comesaña, han evitat el gol local.

Després de 30 minuts de superioritat madrilenya, i quan menys perill estava creant, ha arribat el primer de la nit. El llançament de Bebé d'una falta lateral ha passat pel mig d'un muntó de jugadors i ha acabat entrant en la porteria franjaverda sense que ningú el tocara. Bebé ha pogut ampliar l'avantatge del Rayo abans del descans, però l'equip de Jorge Almirón s'ha salvat. El que no ha pogut evitar ha sigut una nova lesió: Mfulu ha abandonat el terreny de joc per problemes musculars. El millor de la primera part ha sigut, sens dubte, el resultat.

En la represa, el guió no ha canviat i Rodríguez ha continuat evitant que el marcador fora encara més advers. L'equip d'Almirón no ha reaccionat, i a penes ha inquietat la porteria dels madrilenys, amb només dues rematades entre els tres pals en tot el partit. Les poques esperances que podien quedar-li a l'Elx s'han esvaït en el minut 78, quan Catena ha fet el segon del Rayo aprofitant una treta de córner. Ja no hi ha hagut més història, els dos equips s'han donat una treva i han esperat que l'àrbitre xiulara el final i confirmara l'eliminació il·licitana. Ara toca centrar-se en el veritable objectiu de l'equip: la permanència en Primera. Sense a penes descans, dimarts els espera el Valladolid al José Zorrilla, en un partit contra un rival directe i sense quasi marge d'error.