La selecció espanyola femenina de futbol perd 1-0 el partit amistós contra el combinat dels Estats Units

L'estadi Rico Pérez ha acollit l'encontre, on s'ha batut el rècord d'assistència a un enfrontament de la selecció espanyola femenina, amb la presència de més de 9.000 persones

Moment del xoc entre la selecció femenina d'Espanya i els Estats Units

La selecció espanyola femenina de futbol ha perdut per 1 gol a 0 l'encontre amistós que ha disputat enfront de la selecció dels Estats Units, actual campiona del món. Aquest partit preparatori per al Mundial de França 2019 ha tingut com a escenari l'estadi Rico Pérez d'Alacant, on s'ha batut el rècord d'assistència a un encontre del combinat nacional femení, amb la presència, concretament, de 9.182 persones.

El fred i el fort vent no han desanimat els alacantins, que han acudit a donar suport a les espanyoles. Entre les de Jorge Vilda es trobaven les dues internacionals valencianes, l'alacantina Sandra Paños, portera del Barça, i la defensa granota d'Aielo de Malferit, Ivana Andrés, a més de la davantera del Llevant, Marta Corredera, i la defensa del València, Marta Carro.

La selecció femenina havia arribat al Rico Pérez conscient que enfront tenia la millor selecció del món. Per aquesta raó, les internacionals espanyoles han eixit al terreny de joc molt concentrades i amb una idea molt clara, controlar la possessió del baló. En els primers compassos, els Estats Units han volgut demostrar el seu potencial i han intentat tancar Espanya en el seu camp, però s'ha viscut un enfrontament molt igualat. La primera oportunitat clara de les espanyoles arribava al minut 38 de la mà d'Alexia Putellas, tir que se n'ha anat a l'esquerra de la porteria nord-americana, defensada per Alyssa Naeher. Les dues seleccions se n'han anat al descans amb un marcador de 0-0.

Ja a la segona meitat, l'equip de Jills Ellis ha realitzat tres canvis i un d'ells ha sortit efecte. Al minut 52, la jugada de Christian Press ha batut la porteria de l'alacantina Sandra Paños. Deu minuts després, l'espanyola Andrea Falcón ha estat a punt d'empatar l'encontre, però el seu tir ha sigut rebutjat per la meta dels Estats Units. Als últims minuts de partit, la selecció espanyola ha intentat arraconar, sense èxit, les nord-americanes, que han mantingut en tot moment l'agressivitat i la lluita per a recuperar el baló el més aviat possible. El partit ha sigut retransmés als Estats Units pel canal ESPN.

El seleccionador espanyol, Jorge Vilda, ha manifestat, en acabar el partit, que aquest encontre els serveix a les espanyoles per a créixer, tenint en compte que davant tenien el poderós combinat dels Estats Units. El tècnic, a més, ha aprofitat per a agrair el tracte rebut pels alacantins, tant en els dies previs a l'encontre, com hui, on han donat suport a la selecció amb la seua assistència. La selecció espanyola de futbol està a hores d'ara a 138 dies que s'inicie el Mundial de França. El debut d'Espanya serà el 8 de juny contra la selecció de Sud-àfrica.