L'Atlètic s'imposa al Llevant amb polèmica

Un dubtós penal xiulat a Vukcevic va suposar el gol del partit.

L\'Atlètic s\'imposa al Llevant amb polèmica

Matí gelat però partit calent el que es vivia al Wanda Metropolitano entre l’Atlètic de Madrid, segon classificat, i el Llevant. Dos equips que necessitaven la victòria. Els uns per a anar a la caça del lideratge, els altres per a certificar la permanència. Començava apretant l’equip local. Tocant ràpid, amb verticalitat i arribant amb facilitat a la meta d’Oier Olarzábal. Als quatre minuts Griezmann, que havia rebut el trofeu com a millor jugador de la Lliga del mes de desembre abans del partit, tenia la primera oportunitat per als matalafers. Dels peus de Koke va eixir la segona. Un espectacular xut diagonal que acabava en gol anul·lat pel VAR per falta prèvia de Rodrigo. Demostrava de totes totes, la intenció dels de Simeone: ofegar el Llevant; deixar-lo sense pilota i sense opcions. I pràcticament això van fer durant tota la primera part. L’assetjament del quadre roig-i-blanc va ser continu però errat en l’últim tram i els llevantinistes van saber resistir.

I a les baixes, que ja havien condicionat, l’alineació de Simeone, se sumava als huit minuts la de Savic. El relleu del defensa montenegrí va obligar el Cholo a fer un canvi inesperat. També s’esglaiava la banqueta del Llevant quan Chema Rodríguez, amb molèsties del partit de Copa del Rei, demanava assistència. De fet, ell va ser el primer canvi de Paco López al començament de la segona part.

L’esquema es repetia en el segon període

Els matalafers eixien volent instal·lar-se al camp granota, com indicaven les dues oportunitats que van tindre en els primers cinc minuts de joc. Els de Paco López es defenien amb dents i ungles mentre buscaven l’efectivitat del contracolp.

I el penal, que Prieto Iglesias havia negat en una controvertida caiguda en la primera part quan Correa era desplaçat en un sàndwitx fet entre dos defenses granotes, el xiulava ara en una altra polèmica jugada. L’àrbitre considerava pena màxima una mà de Vukcevic, que estava en terra i recolzat sobre eixe braç. Griezmann definia a la perfecció. La controvèrsia estava servida i l'1-0 al marcador.

Malgrat la possessió de l’Atlètic. El Llevant va tindre l’empat a les botes de Morales que al minut 70 obligava a Oblak a demostrar perquè és el porter menys golejat de la Lliga. De nou, al 80 Bardhi podia haver igualat un partit cada vegada més trencat. No obstant això, els punts es van quedar a casa i el Wanda Metropolitano continua sent un fortí per als matalafers.