L'Elx recorre a l'ofici per a guanyar la Ponferradina (1-0)

Un solitari gol de Yacine en el minut 3 dona els tres punts als de Pacheta, que han patit de valent per mantindre l'avantatge.

Un moment del partit al Martínez Valero
Un moment del partit al Martínez Valero / TWITTER DE LA PONFERRADINA

Partit d'ofici i veterania dels de Pacheta per a aconseguir la primera victòria de l'Elx al Martínez Valero en aquesta temporada. Els il·licitans han patit de valent, especialment en la segona part, perquè la Ponferradina no s'ha donat mai per vençuda i ha exercitat una pressió ofegant quasi en totes les línies de camp. Però la solidesa defensiva de l'Elx ha mantingut a ratlla els castellans, que pràcticament no han xutat a la porta d'Edgar. L'últim quart d'hora ha sigut molt intens, amb els dos equips esgotats però amb molta predisposició i entrega. Uns per mantindre el marcador, altres per empatar.

L'Elx ha eixit al Martínez Valero com un huracà i ha posat contra les cordes la Ponfe en uns primers quinze minuts elèctrics. Així, amb el personal del Martínez Valero que encara s'acomodava als seients, Yacine ha cabotejat de manera implacable i per tot l'escaire el 0 a 1. Yacine és ara per ara el màxim golejador de la categoria, amb 4 dianes. La passada, mil·limetrada, li ha arribat per la banda dreta amb el guant que Josan té al peu.

Pere Milla ha tingut una bona ocasió quedant a soles davant de Manu García, però el seu tir ha anat fora i fluix per poc. S'ha complit el primer quart d'hora de partit quan Josan, fent la jugada típica d'Iván Sánchez, ha caragolejat per la banda esquerra fent una diagonal, ha xutat fort i ha estavellat el baló al pal de la porteria. Hauria sigut el 0 a 2.

A partir d'aquest moment, la Ponfe ha fet un pas avant i ha pressionat el mig del camp, impossibilitant qualsevol eixida de l'Elx a l'atac. Amb la victòria parcial per 1 a 0 s'ha arribat al descans.

En el segon acte, la Ponfe ha eixit amb tot i amb la intenció de marcar al més prompte possible. De fet en els primers minuts l'Elx ho ha passat malament amb el setge sobre el mig del camp de l'Elx i amb les centrades des de les bandes per part d'Isi i Valcarce. Sense dubte, Isi ha tornat a ser el millor de la Ponferradina en tasques defensives i sobretot furtant balons al mig del camp.

L'Elx ha viscut de les rendes en la segona part i ha sigut capaç d'adormir el joc en alguns trams. Cada córner o falta era optimitzada per a agafar oxigen, perquè la Ponfe no es rendia. Així Russo i Yuri (el veterà davanter ha entrat per intentar dinamitar el partit) han tingut dos bones ocasions que ha desbaratat Edgar amb molta seguretat. A les acaballes, Pere Milla ha tingut l'oportunitat de tancar el marcador amb una rematada de cap que ha entropessat en un defensa quan se n'anava a gol.

A la fi, els tres punts s'han quedat a Elx.