L’Sporting no li dóna opció a l’Elx en el Martínez Valero (0-1)

Els de Pacheta cauen per la mínima en un partit on els asturians han controlat el mig del camp.

El franjaverd Manolín Sánchez disputa un baló amb Javi Fuego
El franjaverd Manolín Sánchez disputa un baló amb Javi Fuego / Liga SmartBank

Ho advertia Pacheta en roda de premsa prèvia. No calia pecar de triomfalistes després de la victòria del cap de setmana passat a Girona, i calia tindre els cinc sentits alerta. I en efecte, l’Elx ha patit una vesprada grisa, mancada de creativitat i amb gens de joc al mig del camp. Només l’últim quart d’hora els franjaverds han creat realment perill, per la banda esquerra i amb les contínues centrades de Fidel al punt de penal. Però cap d’elles han acabat en gol. O bé, el baló es passejava per la línia de gol sense rematador, o bé Yacine ‒de nou el més laboriós‒ rematava fora per poc i en fora de joc.

En els primers deu minuts ja es veia un Sporting molt centrat en la defensa i amb una clara intenció de sorprendre en l’atac, amb un Djuca Durdevic incisiu i molt incòmode per als defensors de l’Elx. Les males notícies arribaven prompte, perquè Mfulu patia una punxada a la cama dreta i abandonava el terreny de joc. En la jugada següent, Danilo tenia la millor del partit per a l’Elx, però el seu remat de cap a passada de Nino eixia fora per centímetres.

Un minut més tard, l’Sporting feia l’únic gol del partit en una jugada rapidíssima. Passada mil·limetrada d’Aitor que enganxa Manu Garcia inapel·lable i fora de l’abast d’Edgar Badia.

L’Elx ho ha intentat, especialment en peus d’Iván Sánchez, que ha assumit la responsabilitat en l’atac i ha provocat almenys dues bones opcions, però sense quasi perill.

L’Sporting, molt còmode

La segona part ha sigut també espessa amb un Sporting molt còmode, jugant amb el rellotge a favor i esperant un Elx desordenat i poc imaginatiu. A més a més, Gonzalo Villar, que havia eixit per Mfulu, deixava el camp també lesionat.

Nino ha pogut empatar en el descompte amb un tir llunyà que ha aturat l’ex del Villarreal, Mariño. El 0 a 2 s’ha olorat de ben prop; més aviat s’ha escoltat quan abans del xiulit final, Carmona estavellava un xut duríssim al pal de Badia.

L’Elx té ara 16 punts i ocupa una posició còmoda en la taula classificatòria.