• Luis García Plaza declara que no sabia res sobre la compra del partit

  Esports Futbol | 20/09/2019 21:40
  À Punt Esports

  Luis García Plaza en una imatge d'arxiu.

  La sessió del macrojuí per la presumpta compra del partit Llevant-Saragossa del 2011 ha continuat hui a la Ciutat de la Justícia de València, tot i que el magistrat Manuel Aleis, l'havia suspesa per la incomparescència de l'advocat d'Agapito Iglesias, president del Reial Saragossa en aquella època i un dels principals encausats.

  L'excepcionalitat del testimoni de Luis García Plaza, entrenador del Llevant aquella temporada i que ara entrena el Beijing Renhe de la Superlliga xinesa, han fet que el jutge permetera l'entrenador madrileny declarar, vingut de forma expressa des de la Xina. 

  "Cap jugador em va oferir cap sobre amb diners", ha declarat García Plaza, que aquell partit no va poder assentar-se a la banqueta per sanció, però sí que va reconéixer que, al descans va abaixar al vestidor, "com he fet en altres ocasions", afegia. El tècnic, que ha declarat durant uns deu minuts, ha reconegut que hi havia més aficionats aragonesos al camp que granotes, perquè en aquella època la massa social del Llevant no era com en l'actualitat. Luis García ha declarat que no sabia res sobre la possible compra del partit ni per part del president, Quico Catalán, ni tampoc pel president de la Lliga, Javier Tebas. 

  El tècnic, a preguntes del Fiscal, ha dit que desconeix com es pot arreglar un partit: "No ho sé, perquè mai he participat en res així. No soc jugador de futbol, sóc entrenador. No sé com hauria d'actuar una plantilla", ha afegit. El tècnic, una vegada efectuada la declaració, ha tornat a la Xina per a reincorporar-se al treball del seu equip.