Oportunitat perduda de dormir en lloc de Champions

Per primera vegada aquesta temporada, el València encaixa tres gols en un partit i acaba perdent després d'haver empatat en dues ocasions.

Parejo celebra el 2-2 de l'empat
Parejo celebra el 2-2 de l'empat / Efe

La pluja va afavorir el joc ràpid dels dos equips al Metropolitano. L'Atlètic va agafar el timó en els primers minuts i creava perill aprofitant les pèrdues de baló al mig del camp dels valencianistes. Precisament en una errada de Guedes, Lemar va muntar la contra. El baló arribava a Juanfran, que posava un baló precís a mitja altura al segon pal perquè Morata posara l'un a zero. Les coses no començaven bé per al València, que sols s’havia acostat a la porta d'Oblak en una errada en el rebuig del porter roig-i-blanc.

Les pèrdues de baló evitaven les eixides amb rapidesa del València. Gayà va tardar 33 minuts a incorporar-se a l’atac i, quan ho va fer, l’equip es va estirar i va millorar la verticalitat. La maquinària de Marcelino començava a funcionar. Jugades més ràpides i diagonals com la del gol de Gameiro. El mèrit era de Santi Mina, que li va fer un barret a Godín mateix i va servir quasi en safata perquè l’exjugador de l'Atlètic, Gameiro, empatara el partit amb molta sang freda. Quedaven 10 minuts per al descans i el València demostrava per què és un dels millors equips de la Lliga en aquesta segona volta.

La cara els havia canviat als valencianistes i cada vegada que Mina entrava en joc era per a crear perill. Parejo ho provava des de fora de l’àrea, però Oblak, ben col·locat, evitava que el València desnivellara el marcador en la primera meitat.

La represa començava sense canvis amb la intenció de gitar-se hui ja en la quarta plaça. Coquelin era el primer a provar sort, però la rematada va eixir desviada.

La resposta de l’Atlètic va ser letal. Centrada des de l’esquerra de Lemar i Griezman s’avançava a Gayà per a tornar a manar al marcador. El francés marcava de cap el gol número 15 en Lliga. Corria el minut 3 de la represa i tocava tornar a remar a contracorrent.

Carlos Soler va tindre l'empat en una rematada que va traure Oblak amb una parada senzillament espectacular. Marcelino buscava la igualada, mentre que el Cholo mirava més cap al control amb l'entrada de Tomás al centre del camp.

El VAR va entrar en escena al 35 de la segona meitat. La pilota pegava al braç de Saúl i, veient la jugada,  l'àrbitre no dubtà a assenyalar el punt fatídic. Dani Parejo no va donar opció a Oblak en un dur llançament per a posar les taules.

I quan faltaven 10 minuts per al final, Correa, que acabava d'entrar al terreny de joc, feia el 3 a 2 definitiu per a l'Atlètic en un llançament imparable per a Neto.