Soler abat el Reial Madrid des dels onze metres (4-1)

Tres gols de penal del 8 i un en pròpia porta de Varane han remuntat el gol inicial de Benzema.

Els jugadors del València celebren un dels gols de Soler
Els jugadors del València celebren un dels gols de Soler / Kai Försterling (Efe)

El Mestalla ha acollit un clàssic en hores baixes: sense públic a les graderies i amb un València que ha venut els seus referents. Tot feia imaginar un partit diferent quan Karim Benzema ha avançat el Reial Madrid, però tres penals convertits per Carlos Soler i un gol en pròpia porta de Varane han donat una còmoda victòria als blanc-i-negres.

El partit ha començat amb domini del Reial Madrid, mentre que els de Gracia esperaven en camp propi per a robar el baló i eixir ràpidament a la contra. Tan enrere estava posicionat el València que al minut 23 Benzema ha rebut un baló a la frontal de l'àrea i amb un xut potent, que ha tocat en Hugo Guillamón i ha sorprés Jaume Doménech. El francés no ha fallat a la seua cita amb el gol: ha marcat al València en els últims quatre enfrontaments.

Alguns minuts després, un centre de Gayà, una amenaça constant a la banda esquerra, ha tocat a la mà de Lucas Vázquez dins de l'àrea. Carlos Soler ha fallat el penal, però l'àrbitre, després de consultar el VAR, l’ha fet repetir perquè diversos jugadors havien entrat en l'àrea abans de temps. A la segona, el 8 no ha fallat.

En els últims compassos del primer acte ha arribat el segon del València quan el defensa del Reial Madrid, Raphaël Varane, no ha encertat en el rebuig i ha introduït el baló dins de la seua porteria. Ha sigut el VAR el que ha assenyalat a l'àrbitre que el baló havia traspassat la línia de gol.

El segon període ha començat amb ocasions per als dos equips: Benzema ha tingut un mà a mà contra Doménech, que ha tret el gat d'Almenara, i Lee Kang-in s’ha topat amb el pal en un xut des de la frontal.

Una nova jugada per l'esquerra del lateral de Pedreguer ha acabat amb el segon penal a favor del València. L'uruguaià Maxi Gòmez, en l'intent de controlar el baló en l'àrea menuda, ha rebut un impacte de Marcelo que l’àrbitre ha assenyalat com a infracció. Des dels onze metres Carlos Soler tampoc no ha fallat i ha augmentat l'avantatge del seu equip en el marcador, 3-1.

Un avantatge que es faria encara més gran amb un nou penal a favor dels de Mestalla. Sí, el tercer de la nit i el quart si comptem la repetició del primer. Per primera vegada en tota la història de la Lliga han xiulat tres penes màximes al Reial Madrid en un mateix partit. De nou el "xinés" ha plantat el baló als onze metres i, davant de Courtois, no ha fallat. Triplet per al migcampista.

Els de Zidane han tractat de retallar distàncies en el marcador l'última mitja hora, però el València ha estat molt compacte i intens. Fins i tot alguns jugadors han demanat el canvi després de buidar-se sobre la gespa. El València trenca una mala ratxa de quatre partits sense guanyar.