• Tebas es referma en la denúncia de manipulació del Llevant-Saragossa de 2011

  Esports Futbol | 12/09/2019 20:15
  Isabel Adam
  El president de la Lliga, Javier Tebas, arriba a la Ciutat de la Justícia de València

  El president de la Lliga, Javier Tebas, arriba a la Ciutat de la Justícia de València / Miguel Ángel Polo (Efe)

  A la Ciutat de la Justícia de València, el president de la Lliga, Javier Tebas, i el del Llevant, Quico Catalán, han obert el torn de declaracions de testimonis dins el macrojuí per la possible manipulació del Llevant-Saragossa de 2011.

  En la seua compareixença davant el jutge, l'aleshores vicepresident de la Lliga, Javier Tebas, s'ha negat a identificar el jugador del Saragossa que li va revelar dades de la suposada compra del partit i que li va demanar que denunciara el cas. Segons ha assenyalat: "Mesos després del duel, el jugador em va confirmar l'operació i em va donar detalls, com ara que el doctor Villanueva, Carlos Paredes i Antonio Pietro van ser els representants del Saragossa que traslladaren els diners a València. A més, que l'exllevantinista Segio Ballesteros va ser l'encarregat de repartir els diners".

  Tebas ha manifestat que Augusto César Lendoiro, president aleshores del Deportivo de la Corunya, el va avisar abans del partit que estava arreglat i que ell va advertir el president del Llevant, Quico Catalán. El president de la Lliga ha afegit que, un any després del duel, el conseller delegat del Villareal, Fernando Roig Nogueroles, li va dir que Javi Venta, jugador del Llevant el 2011, li havia confessat que s’havia endut 35.000 euros per la manipulació.

  En la seua declaració, el president del Llevant, Quico Catalán, ha contradit Tebas i ha assegurat que aquest últim no li va telefonar abans del partit per advertir-lo de la possible manipulació. "Si s'haguera produït aquesta conversa li puc garantir que, com a mínim, hauria tingut una reunió amb els meus capitans i amb la plantilla i els hauria traslladat que sota cap concepte això podia passar", ha afirmat Catalán.

  Quico Catalán contradiu Tebas

  El president del club granota ha explicat que havia parlat amb alguns dels acusats i que la resposta de tots va ser que no havia passat absolutament res. El dirigent del Llevant ha testificat, a més, que reberen dos pagaments per transferències els dies anteriors al partit per les entrades que vengueren al Saragossa per als seus aficionats.

  D'altra banda, també ha comparegut Pedro Herrera, en aquell moment director esportiu del Saragossa i pare d'un dels acusats, Ander Herrera. Ha afirmat que negociar les primes amb la plantilla no havia entrat mai entre les seues competències en l'equip. Sí que ha admés que, en iniciar-se la causa, el seu fill li va dir que li ingressaren una transferència per error i que l'havia tornada.

  La vista es reprendrà el 19 de setembre. Està prevista la compareixença del conseller delegat del Villareal, Fernando Roig Nogueroles.