Victòria balsàmica del València que enfonsa un poc més l'Elx (1-0)

Wass ha donat tres punts als del Mestalla, que han acabat patint després que Soler desaprofitara un penal.

Tete Morente es lamenta d'una acció davant l'autor del gol del partit, Daniel Wass / Twitter: @LaLiga

El València ha aconseguit una victòria balsàmica per a allunyar els fantasmes del descens (1-0) que, de rebot, enfonsa un poc més l'Elx, que acumula ja 14 partits sense guanyar en la Lliga. L'equip del Mestalla s'ha mostrat molt superior en la primera part i ho ha materialitzat amb el gol de Wass. Soler ha desaprofitat l'ocasió d'ampliar l'avantatge en errar un penal i els de Gracia han acabat patint contra un Elx voluntariós, però que han creat poc de perill en la porteria de Jaume Domémech. Javi Gracia pren oxigen en la banqueta, mentre que a Jorge Almirón se li va acabant el crèdit.

El Comité d'Apel·lació va concedir la cautelar de les sancions a Gracia i Hugo Guillamón, fet pel qual el navarrés ha pogut dirigir el partit i el de l'Eliana jugar. El tècnic valencianista tenia les baixes de Mangala, Diakhaby, Piccini i Txérixev, mentre que en la infermeria de l'Elx només estava Fidel. El duel ha començat amb vent i pluja, i amb un minut de silenci per Albelto Arnal i Adrián Campos.

Gol de Wass i penal fallat per Soler

Els locals han portat el domini des del xiulit inicial, i al minut 11 Daniel Wass ha disposat de la millor de les ocasions. Amb Badia vençut i la porteria buida, el xut s'ha estavellat en Diego González. Els d'Almirón esperaven darrere i avançaven la defensa a mesura que passaven els minuts i sense renunciar a l'atac. I quan millor estaven els il·licitans, en el minut 22, Wass, ara sí, obtenia premi. Centrada impecable de Guedes i el danés estrenava el marcador de cap (1-0), en el seu segon gol de la temporada. L'Elx no abaixava els braços i Tete Morente a punt ha estat d'empatar el partit a la mitja hora de joc. Al 32, Barragán obstruïa Manu Vallejo i l'àrbitre xiulava penal. Badia, tot reflexos, parava el llançament de Carlos Soler, que fallava després de set llançaments convertits. I d'un penal no aprofitat, a la reacció franjaverda, perquè Mojica despertava l'equip i Jaume evitava que posara les taules en el marcador, en el partit 100 del porter d'Almenara amb la camiseta valencianista.

En el segon temps, Almirón ha mogut la banqueta: Pere Milla i Cifu han entrat per Barragán i Josan. El València tornava a perdonar després que Mojica, el més destacat de l'Elx, desviara a córner en una acció individual de Soler. Els franjaverds anaven animant-se: Cifu, Boyé i Mojica començaven a apropar-se a la porteria de Jaume, tot i que el degoteig de perill el firmava el València. Al 62, de nou Soler, i a centrada de Guedes, ha pogut augmentar l'avantatge, però no ha encertat.

Els dos equips, necessitats com estan, es jugaven molt i Mojica ha demanat penal de Correia, però l'àrbitre no ha volgut saber res. Gracia ha donat entrada en el partit a Lee Kang-in per Vallejo, que pot ser cedit al Cadis. El sud-coreà i Racic han buscat sentenciar el duel contra un Elx, amb poca pólvora ofensiva però que no s'ha rendit mai. La pròxima jornada els il·licitans tornen a tindre un duel autonòmic, reben el Vila-real, mentre que el València visita l'Athletic Club de Marcelino. Eliminats de la Copa, la permanència és ja l'únic objectiu del València.