• La pilota femenina pren València

  Esports Pilota | 01/03/2019 22:15
  Iolanda Ibarra

  Pilotaris enfaixant-se les mans abans de la partida.

  L’1 de Març ja és el dia en majúscula de la pilota valenciana. Les dones pilotaris han pres els carrers de València, en concret l’entorn del Palau de la Generalitat, per recordar-nos, guants a la mà i pegant-li colps a la pilota de vaqueta, que aquest esport també va de dones. De dones valentes que volen portar públic als trinquets per a presenciar les seues partides. Les pilotaris que arriben de distints pobles valencians disputaren partides de raspall, galotxa i galotxetes. 

  Durant l’última dècada, el treball de la Federació de Pilota i l’esforç dels clubs i les escoles han sigut clau per impulsar la pilota femenina i donar visibilitat al nostre esport. El nivell de les esportistes no para de créixer i també el nombre de campionats, per tant ja es parla d’una futura professionalització. 

  Donar visibilitat de les dones pilotaris 

  La jornada de partides va estar acompanyada de la Fira d’Entitats de la Pilota, a la plaça de Manises. Una mostra de projectes, publicacions i artesans, on es va poder veure el moviment cultural-esportiu que nodreix l’esport valencià. Per tancar aquesta edició va haver diversos concursos, monologuistes, espectacles musicals, i un final de festa amb els Dimonis de Campanar.