• Màxima emoció en les partides del Campionat Fundació

  Esports Pilota | 29/04/2019 19:08
  Xavi Alberola
  Brisca va quallar una gran partida

  Brisca va quallar una gran partida / Funpival

  El fet de ser un campionat amb només quatre equips i amb els millors jugadors del moment ha provocat que el Trofeu Fundació haja començat amb molta emoció. En la partida inaugural d'escala i corda que es va jugar al Genovés, l'equip de Puchol II no va tindre compassió del conjunt que capitaneja De la Vega. El de Vinalesa es va imposar per un contundent 60-20. Tot seguit, en la modalitat de raspall es va veure una grandíssima partida de més d'hora i mitja en la qual el trio de Marrahí va suar de valent per a guanyar Sergio per un ajustat 30-25.

  Dissabte, la competició es va traslladar a la Llosa de Ranes on, segons el trinqueter Balduino, els espectadors es van delectar amb les "partides del segle". Genovés II, Fèlix i Monrabal II van guanyar Pere Roc II, Javi i Carlos per un marcador de 60-50. Aquest resultat va concedir 2 punts al trio de Genovés i 1 per al de Pere Roc. La partida de raspall, retransmesa per la televisió d'À Punt, va ser antològica. Moltó, Seve i Ricardet ho tenien tot de cara amb un 25-20, i val i 30, per a rematar la partida, però Ian i Brisca van fer la gesta de tombar el val, sumar el joc i fer iguals a 25.

  L'últim joc va ser un dels més bonics de la temporada. Només hem de dir que cadascun dels dos equips va tindre tres vegades val per haver tancat la partida. El repertori de jugades i quinzes va ser un manual de com es juga a pilota. Al remat, l'equip d'Ian es va endur la victòria i 2 punts, mentre que el de Moltó en va arrapar 1.

  Aquesta setmana, el campionat passarà per Oliva, Guadassuar, València i Castelló de la Plana. Al trinquet de Castelló es jugarà a raspall a les 10:30 h. Al migdia es televisarà la partida d'escala i corda que enfrontarà els dos equips dels finalistes de l'individual, Puchol II i Pere Roc II. El cartell anuncia Puchol II, Pere i Jesús contra Pere Roc II, Javi i Carlos.