Bautista guanya Cilic i ja està en quarts de final

El tenista de Benlloc ha derrotat el croat en 5 sets en l’Obert d’Austràlia.

Victòria de Roberto Bautista en l’Obert d’Austràlia.
Victòria de Roberto Bautista en l’Obert d’Austràlia. / Reuters
20 de gener 2019 - 13:00

Roberto Bautista continua el seu idil·li amb l’Obert d’Austràlia i per primera vegada en la seua carrera s’ha classificat per als quarts de final d’un Grand Slam de l’ATP després de guanyar el croat Marin Cilic en 5 sets (6-7, 6-3, 6-2, 6-4 i 6-4). És el tercer partit que el tenista de Benlloc guanya després de jugar 5 jocs a les pistes de Melbourne.

El castellonenc ha patit per a poder superar el sisé cap de sèrie i finalista del torneig a 2018 (Roger Federer guanyà en 5 sets eixa final). Cilic, gràcies a la seua treta, ha guanyat el primer set en el tie-break però Bautista ha reaccionat i s’ha emportat les dues mànegues següents amb comoditat i gràcies a un joc molt consistent.

Tot i que Cilic ha aconseguit empatar a 2 sets el partit i ha forçat l’última mànega, Bautista no ha abaixat la guàrdia. El partit arribava a les 3 hores i 58 minuts però el de Benlloc aprofitava el seu gran estat de forma per a imposar-se per un 6-4 i fer història.

L’any no ha pogut començar millor per al tenista que entrena Pepe Vendrell, amb la victòria en el torneig de Doha superant rivals de l’entitat de Novak Djokovic i ara, signant la millor actuació en un Grand Slam. El camí de Bautista a Melbourne és impecable després de guanyar Andy Murray, l’australià John Millman i el rus Karén Khatxànov.

El rival de Bautista en els quarts de final serà el grec Stefanos Tsitsipas que ha guanyat Roger Federer en quatre sets (6-7,7-6,7-5 i 7-6). En semifinals, l’esperarien Rafa Nadal o el nord-americà Frances Tiafoe.