El Peníscola i el Llevant inicien la Lliga amb victòria

Els del Baix Maestrat han assaltat el Palau Blaugrana (3-4) i els granotes han vençut el Xota a Paterna.

Els jugadors del Peníscola celebren un gol
Els jugadors del Peníscola celebren un gol / @peniscolafs

La Lliga Nacional de Futbol Sala ha iniciat la temporada aquest divendres amb el debut dels dos equips valencians, el Peníscola i el Llevant. I tot i la dificultat dels rivals en aquesta jornada inaugural, els dos han aconseguit un triomf de prestigi que els permet dormir com a líders.

El primer a jugar ha sigut el Peníscola de Manuel Collado Manolín, que s’estrenava a la banqueta en la sempre difícil pista del Barça, un dels màxims favorits al títol. El partit no ha pogut començar pitjor per als interessos dels valencians: quan només es portaven catorze segons de joc, els locals s’han avançat amb un gol de Ferrao.

Però els peniscolans només han necessitat tres minuts per a capgirar el marcador, amb dues dianes de Rahali i Paniagua, i al minut sis ja guanyaven per 1-3, gràcies a un gol en pròpia porta de Joselito. Els catalans han aconseguit empatar el partit al minut 26, després de dos gols més de Ferrao, un de doble penal pocs segons abans del descans. Però de nou, els visitants s’han refet de seguida amb una altra diana de Paniagua. Tot i l’espenta final blaugrana, el marcador ja no s’ha mogut (3-4), gràcies, en bona mesura, a la gran actuació del porter Molina.

El Llevant, per la seua banda, debutava a casa contra un altre dels equips més forts de la Lliga, el Xota de Pamplona. Les defenses s’han imposat als atacs i el marcador no s’ha mogut fins a ben entrada la primera part. Rivillos ha avançat els granotes després de culminar una acció d’estratègia. Només un minut després, el mateix jugador ha ampliat l’avantatge dels valencians després de transformar un doble penal, i amb aquest marcador s’ha arribat al descans.

La segona part ha estat marcada per l’assetjament dels navarresos, que han arriscat amb l’objectiu de retallar distàncies, però s’han topat una vegada rere l’altra amb un mur, el porter granota Federico Pérez. Tot i l’espenta visitant, el resultat ja no s’ha mogut i el Llevant s’ha imposat per 2-0.

En la segona jornada que es disputarà la setmana vinent, el Peníscola rebrà el Ribera Navarra i el Llevant visitarà terres catalanes per a enfrontar-se a l’Industrias García de Santa Coloma de Gramenet.