L’Elx perd la final però fa història en la Copa de la Reina

El títol se l’ha endut el Fertilidad Màlaga, que ha guanyat les il·licitanes per 20-24.

Les il·licitanes han lluitat, però no han pogut celebrar títol.
Les il·licitanes han lluitat, però no han pogut celebrar títol. / @cbm_elche (Twitter)

Era el partit més important de la seua història i l’Handbol Elx l'ha perdut amb honor. El Rincón Fertilidad Màlaga s’ha imposat per 20-24 i ha alçat el trofeu al pavelló El Limón d’Alhaurín de la Torre (Màlaga), on ha tornat a escena l’handbol femení en temps del coronavirus. A les graderies hi havia el 20 vint per cent de l’aforament, vora 300 persones.

Les malaguenyes han controlat del partit des de l’inici i s’han posat per davant en el marcador. Les franjaverdes alternaven encerts i errades, però no es despenjaven i a l’equador de la primera part empataven a 6. Màxim equilibri i igualtat durant molts minuts. Al descans se n’han anat amb un resultat favorable al Fertilidad de 9 a 11, dos gols per davant. Guarismes baixos al marcador.

Les franjaverdes, subcampiones

En la represa Rocamora els demanava intensitat, però l’equip no reaccionava, res no els eixia i el rival se n’anava de cinc (15-20). La final prenia color roig-i-negre, les franjaverdes s’hi deixaven la pell, recuperaven balons però no marcaven. El Fertilidad certificava la victòria amb un 20-24 al marcador. La Copa es quedava a casa de l’equip amfitrió, que sumava el seu primer trofeu, però el visitelche.com també havia fet ja història en arribar a la final. En el difícil trajecte per a arribar a aquesta cita, les il·licitanes havien deixat en el camí el potent Bera Bera, vigent campió de Lliga i de Copa, i l’Aula Valladolid, el finalista de Copa de l’any passat.