L'onilenc Jorge Ureña, medalla de plata en l'Europeu de Torun

S'uneix a la medalla d'or aconseguida per Óscar Husillos, la plata d'Ana Peleteiro i les dues de bronze.

Jorge Ureña, durant la prova de 60 metres tranques, una de les set proves de l'heptatló / Efe.

L'atleta d'Onil (Alcoià) Jorge Ureña ha aconseguit la tercera medalla consecutiva en un Europeu en pista coberta després de la plata de Belgrad 2017 i de l'or de Glasgow 2019. En aquesta ocasió ha sigut una altra segona posició en heptatló, que significa la tercera medalla espanyola en el Campionat Europeu que s'ha disputat a Torun (Polònia).

La primera alegria per a la delegació espanyola va arribar divendres quan el burgalés Jesús Gómez, campió d'Espanya de 1.500 metres en pista coberta, va repetir tercer lloc en l'Europeu. Un altre espanyol, Ignacio Fontes, també va pujar al pòdium per la desqualificació de l'or, el noruec Ingebrigtsen, que va recuperar posteriorment el títol.

Però el plat fort per a l'atletisme espanyol va arribar ahir, amb l'or d'Óscar Husillos en els 400 metres. El palentí començà fort la carrera i, contra tot pronòstic, guanyà. A tres centèsimes es va quedar l'holandés Van Diepen, segon.

Una nova medalla va arribar per a Espanya, però, com li passà a Fontes, se'n va anar. També la prova femenina de 1.500 metres va estar condicionada pels espentons i per les apel·lacions. La desqualificació de la britànica Archer, segona, feia pujar al pòdium l'espanyola Marta Pérez. Però poc després la rectificació del jurat d'apel·lació donava per bona la primera classificació.

També l'atleta espanyol Adel Mechaal ha conquistat la medalla de bronze en la final dels 3.000 m en el doblet del noruec Jakob Ingebrigtsen en els Europeus de Torun. Mechaal va avançar en la recta l'altre espanyol, Mohamed Katir, per a penjar-se el bronze amb 7 m 49 s 47 centèsimes.

L'última a sumar-se al medaller espanyol ha sigut Ana Peleteiro. La gallega, defensora del títol de triple salt, va cedir la seua corona, per un sol centímetre, a la portuguesa Patricia Mamona, nova campiona amb una marca de 14,53.

Altres valencians també han fet bons registres en el campionat disputat a Polònia. Fátima Diame competia en salt de llargada, i aconseguia la setena posició. I aquest migdia, l'atleta de Bellreguard, Quique Llopis, s'ha quedat a les portes de la final de 60 metres tanques, en què sí que s'ha classificat el de Navarra, Asier Martínez.