Pluja de rècords en la Marató de València

Atanaw i Dereje han batut els rècords masculí i femení de la prova, mentre que Ozbilen ha trencat la marca d’Europa.

Kinde Atanaw Alaya ha sigut el vencedor en la marató de València

La Marató de València ha aconseguit batre un bon grapat de rècords i s'ha situat com la sisena més ràpida del món. Així, s’han aconseguit noves marques mínimes de la prova tant en categoria masculina com femenina.

L'atleta etíop Kinde Atanaw ha sigut el guanyador de la marató en la categoria masculina. A més, ha batut el rècord de la prova amb una marca de 2h 3m 51s. Aquest registre és 40 segons inferior a l'anterior marca que va aconseguir Haile Gebreselassie l'any passat. Amb aquest temps, Atanaw, que debutava en la distància, ha aconseguit la sisensa millor marca mundial de tots el temps.

A més, el segon classificat, el corredor turc Kaan Kigen Ozbilen, ha batut el rècord d’Europa amb un temps de 2h 04m 16s.

En categoria femenina, el triomf ha sigut per a l'atleta etíop Roza Dereje, que també ha batut el rècord de prova amb una marca de 2h 18m 30s. Això suposa vora tres minuts menys que l’anterior rècord, que va aconseguir la també etíop Ashete Bekele Dido en 2018 (2h 21m 14s).

D'altra banda, s’ha batut el rècord de participants que han arribat a la meta en una marató a Espanya: 21.654 atletes han acabat la prova. Això suposa vora 2.000 persones més que en la marca que va registrar la Marató de València l’any passat.

Rècord mundial en l'última 10K

D'altra banda, l’atleta ugandés Joshua Cheptegei, de 23 anys, ha batut el rècord del món de 10K en la prova disputada a València. Amb una marca de 26 minuts i 38 segons, ha rebaixat en sis segons l’anterior rècord que ostentava el kenià Leonard Patrick Komon des de 2010.

Aquesta fita s'ha aconseguit en l’última edició de la 10K a València, que així s’acomiada en gran.