Victòria moral per al Morvedre en el derbi contra l'Elx (28-27)

En la segona fase de la Lliga, les il·licitanes lluitaran per a tornar a Europa, i les saguntines, per evitar el descens.

Les jugadores de l'Elx, en una acció d'atac del partit contra el Morvedre
Les jugadores de l'Elx, en una acció d'atac del partit contra el Morvedre / Twitter: @BMMorvedre

El Morvedre ha aconseguit la segona victòria de la temporada en la Lliga Guerreras Iberdrola en el derbi contra l'Elx (28-27), que ha oferit en directe la televisió d'À Punt en el programa La finestra esportiva. Tot i que els punts no tenen transcendència per a la segona fase de la competició, el triomf insufla moral a les del Camp de Morvedre en la lluita per a aconseguir la permanència en la màxima categoria de l'handbol estatal.

Les locals han començat millor el partit (3-1), però a poc a poc les il·licitanes ha anat entrant en el joc i han aconseguit anar-se'n al descans amb un avantatge de tres gols (15-18). Tot i això, el Morvedre no li ha perdut mai la cara al partit i ha anat retallant distàncies en el marcador, fins que ha aconseguit empatar el duel a deu minuts per al final (24-24). Un gol de Carmen Toscano a huit segons del final ha desfet la igualada i ha donat els dos punts a les del Camp de Morvedre en el debut de Vicente Sos en la banqueta. Gabriela Clausson, amb huit gols, ha sigut la màxima anotadora del partit, mentre que Cristina Polonio, amb sis, ha estat la més encertada cara a porta del Morvedre.

El 27 de març començarà una segona fase de huit jornades, en què els dos equips valencians queden enquadrats en dos grups diferents. L'Elx formarà part del grup en què es lluitarà pel títol de Lliga i pels llocs que donen accés a les competicions europees, mentre que el Morvedre queda enquadrat en el grup que decidirà els quatre equips que descendeixen a la Divisió de Plata.

L'Elx tancarà la primera fase aquest dimecres amb la disputa del partit pendent de la jornada huit contra el Salud Tenerife, que és intranscendent a efectes classificatoris. L'equip entrenat per Joaquín Rocamora partirà en la segona fase en cinqué lloc amb sis punts, els mateixos que el quart classificat. L'equip haurà de disputar un doble enfrontament contra el Bera Bera, l'Atlètic Guardés, el Màlaga i el Valladolid. L'objectiu és acabar entre les quatre primeres per a assegurar la participació a Europa la temporada vinent.

El Morvedre passarà a la següent fase amb els tres punts aconseguits contra el Còrdova (una victòria i un empat), però perdrà els aconseguits contra l'Elx i el Gijón, perquè aquests equips no competiran en el mateix grup. L'equip de Vicente Sos començarà aquesta segona part de la temporada en seté lloc, a quatre punts del quart, que marca la permanència. Les saguntines es veuran les cares, per partida doble, amb el Zuazo, el Porriño, el Lanzarote i el Pereda, i hauran d'acabar entre les quatre primeres per a evitar el descens.