• Inici de maig amb tempestes molt fortes a Utiel i a Requena

  L'oratge | 02/05/2019 00:36
  Oratge À Punt

  Hem tingut un 1 de Maig amb ruixats i tronades, que localment han sigut fortes i que s'han desplaçat de ponent a llevant, fins a arribar al litoral, on ja han arribat desgastades. 

  Les quantitats han oscil·lat entre els 10 i els 22 l/m² a la Plana d'Utiel-Requena, on el granís i la intensitat de precipitació han sigut destacables, i han causat problemes en la circulació a l'A-3, entre Utiel i Requena. Caldrà fer valoracions dels possibles danys al camp, per les quantitats de granís que han caigut.

  Cap a les zones del litoral les precipitacions han estat entre 1 i 6 l/m².  Les tempestes s'han format a les zones de muntanya, alimentades en capes baixes per l'entrada d'aire humit des del Mediterrani. El calfament a la zona centre de la Península facilita l'ascens de les masses d'aire, que, afavorides per un poc d'aire fred que tenim a les capes mitjanes de la troposfera i alimentades pel flux d'humitat des del Mediterrani, han crescut a partir del migdia amb gran energia.

  A primeres hores de la vesprada s'han format núvols de tempesta, cumulonimbus, de grans dimensions, amb gruixos de més de 10 quilòmetres d'alçària, i amb la capacitat de descarregar ruixats intensos acompanyats de granís i descàrregues elèctriques.