• Quin oratge afavoreix els millors registres?

  L'oratge Meteosaps | 30/11/2019 22:48
  Oratge À Punt

  Les condicions meteorològiques afecten al rendiment dels esportistes i en particular dels corredors. 

  Cada participant podria descriure unes condicions d'oratge en què se sent més còmode en la carrera. 

  Per a cada tipus de corredor hi ha unes condicions que afavoreixen més o menys el seu rendiment, i són diferents si és corredor d'elit o no. Tot i això, és pot afirmar que hi ha unes condicions genèriques que sempre afavoriran el millor rendiment esportiu en una marató.

  Diferents estudis indiquen que hi ha unes temperatures òptimes per a obtindre els millors resultats. Si fa molt de fred o molta calor disminueix el rendiment de tots els corredors, siguen d'elit o no.
  Un estudi que s'han fet amb dades de sis maratons, entre 2001 i 2010, relacionen les temperatures entre 5 °C i 10 °C amb les velocitats mitjanes més altes i, per tant, amb els millors resultats. Alguns dels millors resultats en maratons s'han obtingut amb temperatures entre 10 °C i 15 °C.

  Ara bé, cal considerar que els participants més ràpids estan afavorits per les temperatures més baixes, entre els 5 °C i els 10 °C, sense vent, mentre que els no professionals obtenen el millor rendiment en temperatures superiors.  La corba d'abandonaments en funció de la temperatura és molt clara, amb un mínim per a temperatures entre 10 i 15 °C.

  Es pot afirmar que, tot i que hi ha unes temperatures òptimes genèriques per a obtindre rècords i els millors registres, cada persona té una temperatura òptima pròpia en la marató. 

  Quina és la vostra?

  Cal recordar que l'eixida del Sol serà a les 8:02 h.

  Recordeu que podrem seguir en directe la carrera @MaratonVLC  #42kValencia des d'@apunt_media amb @XaviBlasco @ACorrerAPunt 


  Molta sort i molts ànims!