• VÍDEO | Canvi radical d'oratge per l'arribada d'un embossament d'aire fred

  L'oratge | 25/08/2019 11:10
  Oratge À Punt  Les altres pressions garanteixen un diumenge tranquil a l'espera de canvis importants a partir de dilluns. Durant el matí s'han format núvols baixos i algunes boires en zones del Comtat, la Vall d'Albaida, sud del golf de València i costa d'Alacant. Els núvols s'aniran dissipant al llarg del dia i deixaran una vesprada bàsicament assolellada, només amb nuvolositat d'evolució a les muntanyes del Vinalopó, el Comtat i l'Alcoià. Les temperatures màximes es mantindran sense molts canvis, la majoria dels valors oscil·laran entre els 28 °C i els 32 °C, i puntualment superiors a les comarques centrals. El vent serà fluix, amb predomini de les brises de vesprada, i el mar continuarà tranquil.   Canvi radical d'oratge per l'arribada d'un embossament d'aire fred, o el que es coneix com DANA o depressió aïllada en nivells alts. Ja durant la matinada de dilluns augmentaran els núvols fins a deixar el cel pràcticament cobert al centre i sud, amb clarianes com més cap al nord. No es descarten plugims al golf de València i extrem sud, però seran poca cosa. Durant el migdia es poden obrir algunes clarianes transitòries, però la nuvolositat tornarà a augmentar de vesprada i començaran les primeres precipitacions, que entraran per l'Alt Vinalopó, la Costera i la Canal de Navarrés. S'imposarà el vent de llevant, moderat al litoral sud, i el mar es començarà a picar. Les temperatures baixaran.
  El dia més inestable serà el dimarts, quan esperem precipitacions generals i localment fortes, especialment a les comarques del centre i del sud. De totes maneres, s'haurà de seguir quina és la posició final de la DANA per a precisar on s'esperen els ruixats més forts. És una situació que podria portar-nos pluges importants, i per tant haurem d'estar atents a les actualitzacions de les previsions. Bufarà vent de llevant i gregal entre moderat i fort al litoral central i sud, amb una notable alteració marítima. Les temperatures continuaran baixant.

  Tot sembla indicar que, a partir de dimecres, la DANA s'allunyarà més enllà del Mediterrani, i l'oratge començarà a estabilitzar-se. Amb tot, durant la primera meitat del dia, els núvols seran abundants i continuaran les precipitacions al litoral de Castelló i al sud del golf de València, on poden ser quantioses.