• Ajornat fins dissabte el llançament de la missió Demo-2.

  L'oratge Meteosaps | 28/05/2020 17:04
  À Punt Oratge

  Aquesta missió és la primera missió tripulada que ix des dels Estats Units des del 2011 i ha alçat una gran expectació. Pot suposar una nova era dels vols espacials tripulats, astronautes americans s'enlairen des de sol americà i en un coet americà. També és la primera col·laboració de la NASA amb l'empresa privada SpaceX, propietat de l'empresari Elon Musk.

  Tot i que l'impacte d'un llamp no hauria de ser un problema, les turbulencies associades amb les tempestes i el fet de d'haver més d'una tempesta en la zona d'enlairament i en les zones de seguretat, va fer recomanable ajornat el llançament.  Aquest tipus de llançaments ténen finestres molt curtes de temps, no es poden avançar o retardar dins del mateix dia, per a tractar d'arribar correctament a l'Estació Espacial Internacional, que orbita la terra a uns 400 km d'altura a 27.000 km/h aproximadament.

  La nova data prevista d'enlairament serà dissabte 30 de maig a les 21:22 h, hora oficial nostra. Les previsions meteorològiques tornen a indicar probables tempestes en Florida i en la zona d'enlairament. Ja veurem.
  Estarem atents