• Inici d'agost de 2020 amb 44 °C a Guadasséquies

  L'oratge Meteosaps | 02/08/2020 15:30
  À Punt Oratge

  El primer dia d'agost de 2020 el recordarem com un dia de molta calor, amb màximes superiors als 40 °C en diverses comarques del sud de València i del nord d'Alacant.

  Els 43,8 °C d'Ontinyent són la temperatura més alta registrada en aquest observatori des del 7 de juliol de 2015, quan es van registrar 44,9 °C. Des de 1922 és la desena temperatura més alta registrada a l'observatori d'Ontinyent.  Cap a Castelló el vent del sud-est ha bufat moderat i no ha deixat pujar les temperatures, com ara a les comarques situades al sud del riu Xúquer.

  La Vall d'Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés, els Serrans, la Vall de Cofrents-Aiora, la Ribera Alta, el Comtat, el nord de la Marina Alta i l'Alcoià han sigut les comarques que han registrat els valors més destacables.

  Com a curiositat, a l'observatori de Bicorb la temperatura màxima ha sigut 42,8 °C, però allò més destacable és que ha tingut una temperatura superior a 40 °C al llarg de 7 hores. Aquest observatori mai havia estat tant de temps de manera continuada per damunt de 40 °C.

  Ha sigut un dia on també han destacat la formació d'esclafits secs al sud d'Alacant de matí i de vesprada.