• Probable episodi de pluges generals a partir de dimecres

  L'oratge Meteosaps | 01/11/2020 22:01
  À Punt Oratge

  Hem iniciat el mes de novembre amb un oratge estable i assolellat, primaveral, amb temperatures màximes que a la costa han oscil·lat entre els 19 °C i els 22 °C, i que han superaran els 23 °C a les comarques de l'interior, fins a arribar localment a valors de 30 °C.

  Dilluns serà un dia semblant al de diumenge, amb un oratge estable, sol al migdia i boires i núvols baixos de matí a la costa.  A partir de dimarts canviarà l'oratge amb l'arribada d'un front de núvols des de ponent que obrirà la porta a una massa d'aire més freda.

  En superfície es formarà una borrasca dimarts de vesprada al sud de la Península, que quedarà centrada i reforçada dimecres a l'oest de Portugal. La circulació que tindrem predominarà de llevant i estarà afavorida també per la situació d'un potent anticicló al Regne Unit.  El canvi de direcció del vent a llevant i a gregal, dimarts de vesprada, farà augmentar la nuvolositat al llarg del dia, i es registraran precipitacions dèbils al final de la jornada.

  A partir de dimecres seran molt probables pluges generals, que podran ser persistents i localment d'intensitat forta, amb quantitats acumulades que podran superar al llarg de la setmana els 100 l/m².

  Hi haurà alteració notable de la situació marítima i ones que podran superar els dos metres d'alçada.

  Dimecres i dijous seran dies de cel cobert, amb pluges generals i generoses, que afectaran, sobretot, les comarques centrals i del nord.
  Tot apunta que l'episodi de precipitacions tendirà a remetre a partir de divendres.
  Les temperatures màximes que es registraran dimecres a les comarques de l'interior seran més de 10 graus inferiors a les que es registraran dilluns.