• Torna l'estabilitat

  L'oratge Previsió | 12/08/2020 18:53
  À Punt Oratge

  Oratge més tranquil a partir de dijous, amb sol i un ascens tèrmic

  Canvi de situació a partir de dijous. Podrem donar per acabat l'episodi de tempestes fortes que durant els últims dies ha afectat zones del centre i sud de la Península. L'aire fred en altura es retira i torna l'estabilitat. Lluirà el sol, amb la formació durant el matí d'alguna boira a les comarques centrals. Vesprada amb núvols d'evolució a les muntanyes de l'extrem nord sense descartar ruixats aïllats. El vent serà fluix, amb predomini de les brises de vesprada al litoral. Les temperatures pujaran lleugerament en zones interiors. Farà calor de ple estiu, amb valors de 35 °C a 37 °C a les comarques centrals i del sud.

  Divendres el vent girarà a llevant, amb la qual cosa tindrem núvols de tipus baix al centre i nord, on no es descarta alguna precipitació dèbil. Cel més ras com més al sud i temperatures que tenen tendència a baixar lleugerament. Amb tot, la sensació de basca serà notable, especialment al litoral perquè augmentarà la humitat.

  Dissabte encara ens alçarem amb núvols baixos a les comarques centrals i del nord però s'aniran esvaint al llarg del matí. Vesprada amb més sol i temperatures en ascens. Les màximes ja tornaran a aplegar als 35 °C als llocs tradicionalment més càlids del país.

  Diumenge continuarà el sol, amb núvols d'evolució de vesprada a l'interior de Castelló. El vent girarà a ponent i llebeig, cosa que provocarà un ascens de les temperatures al litoral i a les comarques centrals, on s'esperen valors de 36 °C a 37 °C.