• Compromís registra la candidatura en coalició amb Més País amb el nom de Més Compromís

  Notícies | 30/09/2019 17:43
  À Punt NTC

  Reunió de l'executiva de Compromís en una imatge d'arxiu / Efe (Kai Försterling)

  Més Compromís és el nom escollit per a la candidatura electoral formada per la coalició Compromís i Més País, el partit d’Íñigo Errejón, de cara a les eleccions generals del 10 de novembre. Així ho ha fet públic Compromís aquest dilluns a través d’una nota de premsa en què defineix la candidatura com “progressista, feminista, ecologista i valencianista”.

  Segons Compromís en l’acord signat per les dues organitzacions s'estableix que serà Compromís la formació encarregada de dissenyar les llistes electorals. Pel que fa al Senat, “Compromís està obert a configurar una llista com més àmplia millor que permeta presentar una única opció electoral fora del bipartidisme”, assenyalen. Els partits signants “assumeixen per complet el programa polític que Compromís va presentar a les passades generals del 28 d'abril, així com totes les reivindicacions establertes en l'Acord del Botànic 2, especialment en les registrades en l'apartat 6 sobre fiscalitat progressiva, finançament just i interessos valencians”, explica Compromís en el comunicat.

  Al respecte, la coalició assenyala que la candidatura Més Compromís serà l’encarregada de defensar al Congrés aspectes com la reforma del sistema de finançament autonòmic i la regularització del deute històric valencià, així com mecanismes temporals de compensació.

  Pel que fa al grup parlamentari al Congrés, Compromís i Més País han acordat formar un grup confederal amb tots els partits territorials amb els quals s'hagen establit aliances a l'Estat. 

  En aquest grup, Compromís tindrà un portaveu amb autonomia pròpia, i “liderarà el posicionament de tots els temes que facen referència a les circumscripcions de Castelló, València i Alacant”.