• Augmenten a 24 les persones contagiades a la residència de Montcada

  Notícies COVID-19 | l’ Horta | 12/08/2020 14:53
  À Punt NTC
  Vista general de l'entrada a la residència

  Vista general de l'entrada a la residència / Kai Försterling (Efe)

  El brot detectat a la residència Sant Lluís de Montcada, intervinguda per la Conselleria de Sanitat Universal, ha augmentat en les últimes hores i deixa ja 24 persones contagiades, entre personal i interns. És, de moment, el focus més gran conegut en les últimes setmanes que afecta un geriàtric al territori valencià.

  De moment, s'ha confirmat que 19 usuaris (dels 77 que hi estan interns) i 4 persones de la plantilla han donat positiu. Es desconeix si el contagi que fa 24, confirmat per la Guàrdia Civil a À Punt aquest dimecres, és una persona resident o un treballador del centre. La majoria dels infectats són casos asimptomàtics i els han traslladat a l'Hospital La Fe de València per precaució.

  La residència, gestionada per l’Institut Secular Obreres de la Creu, es troba ara aïllada, ha suspés les visites a interns i l'Ajuntament de Montcada estudia que la Unitat Militar d'Emergències (UME) hi puga accedir per a desinfectar les instal·lacions. Des del consistori també han reforçat el servei de desinfecció i neteja als voltants de la residència.

  El veïnat de la zona diu estar tranquil, dins de la preocupació que suposa tindre un brot prop del lloc on viu. Segons assegura, sempre ha tingut informació per part de la residència i, a més, el consistori està complint les demandes que li ha fet, com ara la desinfecció dels carrers.