• Augmenten els contagis a Espanya i Castella i Lleó limita la circulació en dues poblacions

  Notícies COVID-19 | 02/08/2020 15:02
  À Punt NTC
  Efectius de la Guàrdia Civil en un control d'accés a Pedrajas de San Esteban / Nacho Gallego (Efe)

  Efectius de la Guàrdia Civil en un control d'accés a Pedrajas de San Esteban / Nacho Gallego (Efe)

  A Espanya continuen en augment els contagis per coronavirus, principalment a les autonomies d'Aragó, Catalunya, Madrid, el País Basc i Castella i Lleó. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, s'han produït 1.525 casos nous i eleven la xifra total a 285.522. Durant el cap de setmana el ministeri no ofereix actualitzacions de dades. Tanmateix, algunes comunitats sí que donen compte de l'evolució de la pandèmia.

  A Castella i Lleó, la Junta ha restringit la llibertat de circulació en dues localitats de Valladolid: Íscar i Pedrajas de San Esteban. Allí, a més, la preocupació continua pel repunt en les residències de majors.

  Catalunya ha notificat 1.367 contagis en les últimes 24 hores i 19 defuncions. Baixa el nombre de persones ingressades en hospitals: hi ha 534 persones hospitalitzades, 165 menys que el dia anterior. Tanmateix, s'ha registrat un nou brot a la residència Mare Güell, de Cervera (Lleida), que afecta residents i personal treballador.

  Una altra comunitat que està patint rebrots és Aragó, on en l'últim balanç s'han comptabilitzat 213 nous casos, la majoria a la província de Saragossa (394), però també preocupen els 63 positius d'una residència a Burbáguena (Terol).

  Madrid també ha informat de dos nous brots amb 9 contagis, un dels quals inclou persones que havien assistit a un campament urbà infantil. En total, ja són 19 els brots a la Comunitat de Madrid. A més, en les últimes hores s'han registrat 372 nous positius.

  Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que “estem en un escenari de control”, ha donat suport a les mesures restrictives de les comunitats davant l'augment de nous brots i ha insistit que Espanya és una “destinació segura”.