• Corea del Nord declara l'"emergència màxima" per un primer possible contagi de Covid-19

  Notícies COVID-19 | 26/07/2020 17:02
  À Punt NTC
  El líder Kim Jong-un presideix una reunió de la cúpula del Partit dels Treballadors / KCNA (Efe)

  El líder Kim Jong-un presideix una reunió de la cúpula del Partit dels Treballadors / KCNA (Efe)

  El govern de Corea del Nord ha declarat la "màxima emergència" sanitària i decretat l'aïllament a la ciutat de Kaesong, fronterera amb Corea del Sud, després de detectar allí el primer possible cas de Covid-19 al país.

  El cas "sospitós" afecta un ciutadà nord-coreà que havia desertat a Corea del Sud fa tres anys i havia retornat travessant il·legalment la frontera militaritzada.

  Kim Jong-un va presidir aquest dissabte una reunió de la cúpula del Partit dels Treballadors en la qual es va decidir bloquejar completament Kaesong i posar en aïllament els diferents districtes de la regió.

  El líder nord-coreà també va decidir passar de l'"estat d'emergència" contra l'epidèmia al "sistema d'emergència màxima". A més, el desertor retornat està en quarantena des que se li van detectar símptomes i se li realitzaren proves diagnòstiques amb resultats no concloents.

  Pionyang ha afirmat que realitzarà una investigació exhaustiva de la unitat militar desplegada a la zona fronterera per la qual va entrar el desertor i administrarà un "càstig sever" als responsables.

  Encara que es desconeix el vertader abast de la pandèmia al país, ara per ara l'hermètic govern no ha notificat oficialment a l'Organització Mundial de la Salut cap cas de Covid-19.