• Educació provarà les polseres tèrmiques en tres col·legis de Castelló, València i Alacant

  Notícies COVID-19 | 18/09/2020 13:31
  À Punt NTC

  La Conselleria d’Educació, en col·laboració amb l’empresa d’estampació tèxtil Colorprint Fashion, provarà les polseres tèrmiques que canvien de color si una persona té febra. Serà en tres centres educatius de Castelló, València i Alacant.

  La finalitat és detectar possibles símptomes vinculats a la Covid-19 i així avisar les autoritats sanitàries perquè aquestes establisquen els dispositius de detecció i actuació.

  Segons informa la Conselleria, en aquest projecte pilot, únic a Espanya, participaran 500 alumnes de primer i segon de primària i de primer i segon de l’ESO de tres centres educatius, perquè proven les polseres durant dues setmanes de manera voluntària i amb el consentiment i participació de les famílies.

  El sistema es basa en un teixit tèrmic que s’activa amb l’augment de la temperatura corporal, i que canvia a color blanc aproximadament a una temperatura de 37,5 graus. Aquest teixit ha sigut homologat per a l’ús per l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex), que certifica la durabilitat i l’efectivitat per a lluitar contra el coronavirus.