El Consell de Ministres sol·licitarà l’última pròrroga de l’estat d’alarma

El govern espanyol preveu aprovar la llei climàtica, que obri la senda cap a la descarbonització en 2050.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero
La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero / Europa Press

El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la petició de la cinquena i última pròrroga de l’estat d’alarma, amb una vigència aproximadament d’un mes, tal com va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Dimecres el text se sotmetrà a votació al Congrés.

En el nou estat d'alarma hi haurà una “desescalada institucional” i les comunitats autònomes aniran recuperant les competències. La vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, ha avançat que en aquest període imperaran la "cogovernança" i la capacitat de gestió de les autonomies.

Calvo ha remarcat que la petició de la cinquena pròrroga serà "gradual" i permetrà que puguen eixir abans de l'estat d'alarma les comunitats autònomes que abans certifiquen el control del coronavirus.

Llei de canvi climàtic

D’altra banda, el govern espanyol aprovarà previsiblement aquest dimarts l'avantprojecte de llei de canvi climàtic, que establirà les bases per a la neutralitat climàtica en 2050, quan el 100% de la generació d'electricitat haurà de ser renovable.

Una vegada aprovat pel Consell de Ministres, el projecte de llei climàtica es remetrà per al debat al Congrés. La llei, una de les prioritats de l'executiu de Pedro Sánchez, veu ara la llum després del retard motivat per la crisi sanitària de la Covid-19.

L'objectiu principal de la llei és establir les bases per a la descarbonització del país en 2050, a més d'apostar per la mobilitat elèctrica i contemplar accions, en línia amb la Unió Europea (UE), de mobilitat i impuls dels vehicles sense emissions directes.

També et pot interessar

stats