El protocol de vacunació no estableix qui ha de rebre les dosis sobrants

El Ministeri de Sanitat determina com a prioritat no malbaratar cap dosi una vegada reconstituït el vial.

Una persona rep una dosi de la vacuna contra la Covid
Una persona rep una dosi de la vacuna contra la Covid

El subdirector de Gestió Assistencial de la Conselleria de Sanitat, el vacunòleg Ramón Limón, ha assegurat en declaracions a À Punt Notícies que tant la vacuna de Pfizer com la de Moderna tenen una vida útil de sis hores una vegada es reconstitueix el vial.

El protocol de vacunació estableix que no s'ha de malbaratar cap dosi sobrant. Per això, des de l'inici de la campanya, a les residències, s'ha inoculat amb aquest excedent l'equip de vacunació, plantilla del centre i després “a qui hi estiguera”, ha afirmat Limón.

Des de Sanitat, però, es demana que “s'intente respectar” l'orde de priorització de població receptora que ha establit el ministeri. Així doncs, en principi es primarien les persones de més de huitanta anys.

Preguntat per la polèmica sorgida després de la vacunació d'alcaldes tant a la Comunitat Valenciana com a Catalunya, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que els controls sobre el procés de vacunació funcionen.

Illa ha posat l'accent en el fet que les autoritats responsables estan investigant els casos per a depurar possibles responsabilitats i ha instat els càrrecs públics a donar exemple.

En aquesta línia, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha qualificat d’“irregular” la vacunació dels alcaldes i ha emfasitzat que cal prioritzar els col·lectius més vulnerables.

Els socialistes han obert un expedient disciplinari i han suspès cautelarment de militància els tres alcaldes de la Comunitat Valenciana que van acceptar la vacuna de la Covid-19 tot i no ser població de risc.

També et pot interessar

stats