• Es duplica el nombre de municipis amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants

  Notícies COVID-19 | la Vall d’Albaida | 06/11/2020 14:59
  À Punt NTC

  La Conselleria de Sanitat ha actualitzat el nombre de municipis amb més incidència de la Comunitat Valenciana. Així, en una setmana al nostre territori pràcticament s’han duplicat el nombre de municipis que tenen una incidència superior als 500 casos per cada 100.000 habitants, un dels criteris de risc determinat pel govern espanyol. Concretament, mentre que el passat dia 31 d’octubre el nostre territori només tenia 34 municipis per damunt d’aquesta xifra, ara ja són 65.

  Tot i que en molts casos es tracta de municipis amb molt poca població que amb uns pocs casos aïllats fan que la incidència augmente considerablement, també hi ha altres casos que preocupen.

  Elda i Petrer confinades


  El primer cas és el dels municipis d’Elda i Petrer, al Vinalopó Mitjà. Els dos han sigut confinats a causa del gran nombre de contagis en els últims dies. De fet, actualment, els municipis tenen una incidència de 881 casos i 834 casos per cada 100.000 habitants, respectivament.

  El confinament, que comença a aplicar-se a partir de les 00:00 hores d’aquest dissabte 7 de novembre, restringirà les entrades i eixides a Elda i Petrer durant dues setmanes, amb les mateixes excepcions que estan previstes per al confinament perimetral de la Comunitat Valenciana.

  Molt prop d’aquests municipis, també al Vinalopó Mitjà, es troba el municipi del Pinós. Allà ja fa setmanes que registren una incidència molt elevada de casos de coronavirus. Actualment comptabilitza 60 en les últimes dues setmanes i una incidència de 753 casos per cada 100.000 habitants.

  S’intensifiquen els casos a Nules, la Vall d’Albaida i la Safor


  El municipi de Nules és, ara per ara, el que més preocupa respecte als casos de coronavirus de la província de Castelló. Amb una població de més de 13.000 persones, actualment s’han registrat 97 casos en els últims catorze dies, fet que suposa una incidència de 740 casos per cada 100.000 habitants.

  També preocupen la comarca de la Safor i la Vall d’Albaida. Allà trobem municipis com Tavernes de la Valldigna, Ontinyent o Albaida que compten amb incidències superiors als 500 casos. Només entre els 3 municipis s’han registrat 313 casos de coronavirus en els últims catorze dies.