• Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere

  Notícies COVID-19 | 26/03/2020 20:15
  Anna Verge

  El Ministeri de l’Interior fa 3.000 comprovacions diàries dels casos de violència de gènere, així com centenars d’actuacions a les residències de persones majors per a garantir-los la seguretat. Així ho ha anunciat el ministre Fernando Grande-Marlaska, que ha assegurat que l’executiu espanyol continua lluitant contra les “amenaces que perduren en el temps”, com el terrorisme, el narcotràfic o la delinqüència, entre d’altres.

  Entre aquestes actuacions ha destacat la confiscació de 700 quilos de cocaïna al port de València diumenge passat. "Estem duent a terme diferents serveis mentre protegim la ciutadania en la crisi sanitària. Seguim actuant en la identificació i detecció d’aquelles poques persones que no són solidàries”, ha dit.

  Equipaments de protecció per a agents i funcionariat de presons


  Marlaska ha anunciat que han llançat una nova partida de 115.000 mascaretes que ja reparteixen entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat. A més, dimecres van començar a repartir 40.000 mascaretes entre el funcionariat de presons. “És la nostra obligació dotar els agents dels equips necessaris perquè puguen dur a terme la seua tasca”, ha manifestat.

  El ministre ha incidit que la situació a les presons “és bona”, degut tant a l’esforç dels treballadors com dels interns, que “entenen que les mesures estan destinades al bé de la societat”. A més, ha anunciat que ja s’han desinfectat 17 centres penitenciaris d’Espanya, en coordinació amb la Unitat Militar d’Emergències.