• L'OMS afirma que la Covid-19 no és estacional

  Notícies COVID-19 | 01/08/2020 07:30
  À Punt NTC
  Proves de Covid-19 realitzades al Brasil / Amanda Perobelli (Reuters)

  Proves de Covid-19 realitzades al Brasil / Amanda Perobelli (Reuters)

  L'Organització Mundial de la Salut considera que la Covid-19 és “una gran onada” i adverteix els països de l'hemisferi nord de no caure en la complaença, ja que aquesta malaltia no es comporta com la grip.

  Des de l'organització s'evita parlar d'“onades” perquè aquest concepte implica que el coronavirus no pot controlar-se, tot i que seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries serveix per a reduir-ne l’expansió.

  La portaveu de l'OMS, Margaret Harris, ha emfasitzat que no podem parlar d'una segona onada i que al coronavirus “li agrada tota mena d'oratge”.

  Pel que fa a l'hivern, les dades de l'hemisferi sud assenyalen un elevat nombre de positius en Covid-19 que coincideixen amb casos de grip. L'organització està monitorant aquesta tendència i recomana reforçar les campanyes de vacunació contra la grip per a evitar que el sistema sanitari se sobrecarregue.

  Segons dades de la Universitat Johns Hopkins, més de 17,3 milions de persones s'han contagiat de Covid-19 al món i vora 675.000 han mort. Els Estats Units i el Brasil ocupen els primers llocs de la llista de països més afectats, cadascú a un hemisferi.