La taula de diàleg social dissenya un calendari de reunions per a la reactivació econòmica

Es busca no únicament recuperar el ritme de treball de l’inici de la pandèmia, sinó trobar una solució als problemes “endèmics” del territori.

Reunió de la taula de diàleg social per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana
Reunió de la taula de diàleg social per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana / GVA

La taula de diàleg social per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana ha dissenyat el calendari de reunions per a treballar en la reactivació econòmica, que preveu presentar un full de ruta posterior a la pandèmia abans que acabe el mes de juliol.

“Hem d’accelerar les reformes que ja eren necessàries abans de la crisi del coronavirus i enfortir els serveis socials”, ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la trobada. Amb el lema “Alcem-nos” s’han previst cites amb els agents socials, empresarials i representants de la societat civil que culminaran amb una última reunió el pròxim 22 de juliol. La perspectiva d’assolir un consens social que Puig qualifica d’“imprescindible” per a recuperar la confiança de la ciutadania que “es troba en una situació complicada” a causa de l’emergència sanitària.

Ara s’inicia “un procés de treball intens en totes les àrees per a aconseguir un acord social i polític que faça la Comunitat Valenciana més forta i preparada per al futur”. “Els avanços que més quallen són els adoptats en el marc del diàleg social”, ha insistit el cap del Consell.

Trobar solució als problemes econòmics “endèmics”

Els representants dels sindicats UGT i CCOO i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) demanen la solució a un problema “endèmic” que radica en una renda per càpita que es troba per sota de la mitjana espanyola. Demanen un major suport al sector empresarial, sobretot ajudes per a crear un major valor afegit que el diferencie de la competència internacional. “No podem permetre que caiga cap empresa”, ha expressat el president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, que ha emfatitzat la dificultat de generar nous llocs de treball.

El secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, ha assegurat en Les notícies del matí que la prioritat és “atendre la ciutadania que té més dificultats per a arribar a final de mes”. Sáez ha demanat més despesa pública per a poder reparar aquest problema social, i ha suggerit una pujada progressiva dels impostos a les rendes més altes, quan acabe la crisi, per a recuperar l’elevat cost que supose. Sobre això, ha emfatitzat el fet que no es reduïsquen les prestacions socials perquè afectaria, principalment, les capes socials més baixes.

El dirigent d’UGT ha reconegut la gran tasca de l’Agència Valenciana d’Innovació per coordinar el talent dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, i ha posat de manifest la falta de finançament de l’ens perquè implemente una millora del model productiu del territori. Pel que fa a això, s’ha mostrat partidari de crear una economia circular perquè, des de les administracions, es busque el coneixement de les universitats i dels instituts tecnològics per a adaptar-lo a la realitat social, laboral i econòmica actual.

També et pot interessar

stats