La UE no arriba a un acord sobre la reobertura de les fronteres externes

Brussel·les considera que ha de retirar-se el veto als països amb una situació “similar” a la mitjana europea.

VÍDEO | La UE no arriba a un acord sobre la reobertura de les fronteres externes

Els estats membres de la Unió Europea no han aconseguit aquest divendres tancar un acord sobre la reobertura de les fronteres externes per la pandèmia de la Covid-19 a causa de les discrepàncies entorn de la llista de països la ciutadania dels quals podrà tornar a viatjar a territori comunitari.

Després d'una reunió de més de 5 hores entre els ambaixadors i les ambaixadores dels Estats membres de la Unió Europea, s'ha redactat una llista inicial de països que serà sotmesa a votació una vegada s'haja consultat amb els respectius governs.

L'objectiu és començar a alçar els vetos dimecres que ve 1 de juliol, com havia proposat la Comissió Europea. La proposta inicial era que els països de la UE seleccionaren col·lectivament a quins països havien d'alçar-se les restriccions segons criteris com la situació sanitària, la capacitat d'aplicar mesures de contenció durant els viatges i consideracions de reciprocitat.

No obstant això, les discussions dels estats membres giren entorn de si es té suficient informació per a tindre una visió real de la situació epidemiològica i la necessitat d'assegurar-se que les dades són fiables.

Brussel·les considera que ha de retirar-se el veto a la ciutadania de països amb una situació “similar” a la mitjana europea quant a la quantitat i la tendència dels nous contagis i la resposta a la pandèmia.

Independentment d'aquesta decisió, sempre han pogut retornar a territori comunitari els ciutadans de la UE i Schengen i les seues famílies, així com els nacionals de tercers països que siguen residents de llarga duració a la UE, el personal sanitari i científic treballant contra la Covid-19, les persones que transporten mercaderies, els treballadors fronterers i els temporers agrícoles.

També et pot interessar

stats