• Sanitat fa més d’11.000 serveis d’entrega a domicili de medicaments a través de les Unitats de Farmàcia Hospitalàries

  Notícies COVID-19 | 23/05/2020 12:47
  À Punt NTC

  Unitat de Farmàcia de Pacients Extern d'un hospital / GVA

  Els departaments de salut de la Comunitat Valenciana han gestionat fins a la primera setmana de maig 11.086 serveis d’entrega a domicili de medicaments. Un servei que gestionen les 23 Unitats de Farmàcia de Pacients Extern (UFPE) dels hospitals a través del programa d’enviament de medicaments a domicili com a conseqüència de la Covid-19.

  Aquest programa creat per al context actual de crisi sanitària pretén que els pacients que requereixen tractaments de dispensació hospitalària eviten freqüentar els centres sanitaris, que pot suposar més risc de contagi, ja que molts d’ells presenten malalties i tractaments complexos.

  Per a entrar en el programa s’avalua l’estat clínic i altres criteris relacionats amb la prescripció dels medicaments. A més, el pacient pot resoldre els seus dubtes o incidències amb el tractament amb la farmàcia de l’hospital per via telefònica.

  L’enviament a domicili es fa de manera directa, des de l’UFPE fins al pacient, mantenint la cadena del fred i disposa d'un sistema d'avís previ i confirmació del destinatari per SMS.