Un estudi de la UA i la UMH relaciona la incidència de la Covid-19 amb les condicions climàtiques

A les zones més càlides, la pandèmia ha afectat amb menor severitat.

Els resultats obtinguts assenyalen les províncies del sud com una de les zones més segures de tot l'estat espanyol.
Els resultats obtinguts assenyalen les províncies del sud com una de les zones més segures de tot l'estat espanyol.

Un estudi conjunt de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx relaciona l'impacte de la Covid-19 amb les condicions climàtiques. Així, es revela que, durant el període de confinament, la pandèmia va afectar amb menor severitat les zones més càlides d'Espanya.

Un equip multidisciplinari de científics i científiques d'ambdues universitats ha dut a terme aquest informe per a analitzar la incidència de la Covid-19 i la relació amb les variables atmosfèriques als diferents territoris espanyols.

Les dades sobre les quals han centrat l'estudi han sigut relatives a contagis, meteorologia i geografia, segons han informat les universitats. A més, s'exposen a escala de departament de salut o municipi a tot l'Estat.

L'estudi ha descobert relacions que indiquen que les zones més càlides, en concret amb major temperatura mínima i menor altitud, són aquelles en les quals la pandèmia ha afectat amb menor severitat.

Els resultats obtinguts assenyalen les províncies del sud com una de les zones més segures de tot l'estat espanyol enfront de la propagació del virus. Això, però, contradiu el posicionament de l'OMS, que recentment ha assegurat que la Covid-19 no és una malaltia estacional i que al virus "li agrada tota mena d'oratge".

L'equip científic ha criticat les mancances dels sistemes d'informació autonòmics en la recopilació de dades sobre la pandèmia i, especialment, en la publicació d'aquestes dades en obert, la qual cosa ha dificultat i obstaculitzat la seua anàlisi.

També et pot interessar

stats