• Aquests són els nominats als Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2020

  Notícies Cultura | 16/09/2020 13:34
  À Punt NTC
  ‘Âtman, el comiat’ està nominada en quatre categories, entre elles millor espectacle de dansa

  ‘Âtman, el comiat’ està nominada en quatre categories, entre elles millor espectacle de dansa / Mikel Ponce i Miguel Lorenzo

  El pròxim 2 de novembre es lliuraran els Premis de les Arts Escèniques Valencianes al Teatre Principal de Castelló de la Plana. Uns guardons que tenen l’objectiu de reconéixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

  Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són: Acampada, de la companyia Pont Flotant; L’electe, de L’Horta Teatre, i Ingovernables, d’A Tiro Hecho. Pel que fa a millor espectacle de dansa: Âtman, el comiat, d’Ananda Dansa i Palau de Les Arts; Cos a cos (E-111), de Fil d’Arena, i Vigor Mortis, d’OtraDanza.

  Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets: , de la Cia. Maduixa; Nautilus, 20.000 llegües de viatge submarí, de La Negra, i El misteriós cas de Houdini i l’habitació tancada, de Nacho Diago-Producciones en la Luna. Com a millor espectacle d’arts de carrer han sigut nominats: Social Animal, de Titoyaya Dansa; Maletes de terra, de Visitants, i Los Mañas, de Compañía Lucas Escobedo.

  Els nominats a millor espectacle de circ són: La vaca que riu, de la Companyia Patrícia Pardo; El desig d’estar junts, de La Finestra Nou Circ, i Save the temazo.org, del Col·lectiu F.R.E.N.E.T.I.C.

  Les nominades a millor actriu són: Rebeca Valls per Dinamarca; Cristina Fernández Pintado per What is Love? Baby don’t Hurt Me, i Laura Romero per Todo Verde. Els nominats a millor actor són: Josep Manel Casany per L’electe; Jordi Ballester per El mètode Grönholm, i Jorge Valle per Hamlet.

  Asun Noales per Vigor Mortis; Paloma Calderón per Âtman, el comiat, i Irene Ballester per Cos a cos (E-111) han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Maynor Chaves per Réquiem; Carlos Fernández per Vigor Mortis, i Carlos Peñalver per Quan els ocells prenen el vol.

  Els nominats a millor artista de circ són Marisa Ibáñez per Sophie; Matías Marré per Save the Temazo, i Marilen Ribot per Save the Temazo.

  A la millor direcció escènica han sigut nominats: Carles Alfaro per Dinamarca; Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons per Acampada, i Carles Sanjaime per L’electe. La nominació a millor direcció coreogràfica ha sigut per a: Rosángeles Valls per Âtman, el comiat; Yoshua Cienfuegos per Réquiem, i Gustavo Ramírez Sansano per Social Animal.

  Les nominacions a millor text corresponen a: Rodolf Sirera i Josep Lluís Sirera per Dinamarca; Paco Zarzoso per La casa de les aranyes, i Marcos Luis Hernando per Delírium. Competeixen com a millor versió, traducció o adaptació: Jaume Policarpo per Hamlet; Víctor Sánchez Rodríguez per What is Love? Baby don’t Hurt Me, i Paula Llorens per Historia de una maestra.

  Els nominats a la millor composició musical són: Joan Cerveró per Dinamarca; Voro García per Al·legories, i Pep Llopis per Âtman, el comiat. Pel que fa a la millor il·luminació són: Carles Alfaro per Dinamarca; Juanjo Llorens per Vigor Mortis, i Marc Gonzalo per Acampada.

  Els nominats a millor escenografia són: Luis Crespo per Vigor Mortis; Anaïs Florín i David Vanderth per Ingovernables, i Joan Collado per Acampada. Finalment, aspiren a guanyar el premi a millor vestuari Pascual Peris per Dinamarca; Carmen Soriano i Yoshua Cienfuegos per Réquiem, i Teresa Juan per What is Love? Baby don’t Hurt Me.