El Museu de Belles Arts de Castelló exposa un diàleg entre els seus fons i obres del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés

La mostra busca fer reflexionar l'espectador per mitjà de la comparació de les obres.

El Museu de Belles Arts de Castelló exposa un diàleg entre els seus fons i obres del Museu d\'Art Contemporani de Vilafamés
El Museu de Belles Arts de Castelló exposa un diàleg entre els seus fons i obres del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés

Art modern davant d'art clàssic. És l'última proposta del Museu de Belles Arts de Castelló, que ha inaugurat una mostra conjunta amb el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés. L'exposició mostra obres dels dos fons pictòrics, emparellades, perquè l'espectador experimente sensacions a través de la comparació.

L'exposició "Museus en diàleg. Mirades diferents" és la primera col·laboració entre els dos museus. S’hi proposa un diàleg entre diverses obres, un col·loqui entre peces d'arqueologia i etnologia, i també de ceràmica, pintura i escultura d'obres del Museu de Belles Arts amb altres obres plàstiques de diferents moviments estètics com ara l'expressionisme, el constructivisme, l'abstracció geomètrica, l'art cinètic i el pop art, entre d'altres, en un intent d'establir noves mirades sobre les comparacions proposades.

Xavier Allepuz, comissari de l'exposició, explica que "la mostra pretén generar idees” i afegeix: “Hem confrontat obres que ens ofereixen certs estímuls i sensacions però el que volem és que cada espectador reflexione i veure què provoquen en el seu pensament aquestes imatges". Ha afegit que "els museus no són simples contenidors, l'art està viu i ha d'estimular la creativitat".

De fet la mostra inclou, juntament amb cada una de les parelles d'obres, una reflexió de persones alienes al món del art que comenten què signifiquen per a elles les creacions plàstiques.

Aquesta experiència suggeridora també permet als artistes admirar la seua obra des d'una altra perspectiva. Clàudia Trilles, pintora de Vilafamés, s'ha mostrat sorpresa de la seua composició: "És com si l'obra es reinventara. He fet un bodegó hiperrealista, però al costat d'un bodegó clàssic em vénen mil idees al cap, reflexions sobre l'art. És molt evocador".

Són un total de 40 obres que mostren paisatges, creences i representacions humanes antigues i actuals, obres clàssiques i modernes entrellaçades o confrontades. És una mostra que obri un diàleg entre dues obres i que busca la mirada diferent que suscita en cada espectador.

La mostra es pot veure fins al 14 d'octubre al MACVAC.

També et pot interessar

stats