• VÍDEO | El Rototom arriba a la presó d'Albocàsser

  Notícies Cultura | l’ Alt Maestrat | 21/08/2019 23:08
  À Punt NTC
  Sònia Moreno
  Lidia Sanchis

  Que el Rototom és més que un festival de música reggae s'ha demostrat en els seus 26 anys d'exsitència. Compromís, conscienciació i solidaritat són tres paraules en les quals es pot enclavar. Un exemple d'açò és l'actuació que han fet aquest dimecres el músic Macaco i la banda Green Valley a la presó Castelló II d'Albocàsser. 

  Aquest concert s'emmarca en un projecte de col·laboració entre el festival i l'Associació Cultural Exodus. És una manera de trencar amb la rutina d'un centre penitenciari i acostar l'experiència de la música en directe i la filosofia del Rototom.

  Aquesta nit també el públic del recinte de Benicàssim es posarà de peus per a rebre un dels màxims exponents del reggae contemporani: el huit vegades guanyador del Grammy i fill de Bob, Ziggy Marley. L'artista presentarà el seu últim disc, ‘Rebellion rises’, en què convida a rebutjar l'odi i la violència. En aquesta jornada, l'escenari principal del Rototom estarà carregat de plats forts com Third World, una de les bandes jamaicanes més influents, i Naâman, un dels màxims exponents del reggae a França. 

  I d'igualtat de gènere i canvi climàtic es parlarà aquest matí al fòrum social que acull el festival. ‘Women for future’ obrirà el debat amb Yayo Herrero, una de les investigadores ecofeministes reconegudes a Europa, i Gemma Barricarte, representant a Espanya del moviment Fridays for Future, encapçalat per l'activista Greta Thunberg.

  El pròxim dijous serà l'última jornada del Rototom amb les actuaciones, entre altres, de Rockers Soundtrack i Women Soldier.