• El Rototom Sunsplash s’acomiada amb més de 200.000 assistents de 76 països

  Notícies Cultura | la Plana Alta | 23/08/2019 16:20
  À Punt NTC

  El festival de música reggae Rototom Sunsplash acomiada la seua edició 26 després de set jornades en què s’ha arribat als 202.000 assistents, procedents de 76 països diferents. A més, s’ha projectat en directe per internet a set milions de persones.

  Segons el balanç presentat aquest divendres, la majoria dels assistents venen d’Espanya i França, seguits pel Regne Unit, Itàlia, Alemanya, els Estats Units, Suïssa, Portugal, Suècia i els Països Baixos, entre altres.

  El dia de major afluència va ser el dissabte 17 d’agost, amb 34.000 persones i un cartell liderat per Busy Signal. A la jornada quasi es va superar el màxim d’aforament de la zona d’acampada.

  Pel que fa a les activitats extramusicals, el Fòrum Social i Atava (African Village) han sigut la seu de debat i xarrades. Ha destacat la presència de la indígena brasilera Sonia Guajajara, la representant del moviment pel clima Fridays for Future, Gemma Barricarte, o l’activista pels drets humans Sani Ladan.

  El festival diu adeu a una edició que “ha pivotat sobre qüestions pràctiques per la defensa de la mare Terra” i que ha fet un gest de complicitat amb la campanya d’envasos reutilitzables amb Greenpeace, la iniciativa de donació d’aliments i el punt informatiu Respect, contra l'LGTBifobia i les agressions sexistes.