Els creadors de contingut en valencià en les xarxes ja tenen el seu ‘poblet’

Un web recull els canals de YouTube, Twitch i TikTok que generen vídeos i streamings en la nostra llengua.

Imatge de portada: Aitor Muñoz (Llet i vi) junt al logo del web de 'Poblet'

Poblet.info és el nom d'un nou web que acull els creadors de continguts en valencià. Es tracta d’un web en creixement, que té com a propòsit anar engrossant els seus llistats per tal de donar difusió a tots aquells que creen vídeos o fan streamings en la nostra llengua.

Darrere d’aquesta iniciativa està Aitor Muñoz Hortelano, protagonista i artífex del canal de YouTube i Twitch Llet i Vi. El jove estudiant de Comunicació Audiovisual va començar a generar continguts en valencià al novembre de 2019 i poc després es va unir als Valentubers, una revista/comunitat de youtubers en valencià.

El grup, integrat per gent ben diversa, ha anat fent-se gran i ha canviat el nom per Valençubers (per evitar problemes amb Google). Ara ja no aplega només youtubers, sinó que els integrants també generen continguts de Twitch, Instagram o TikTok. Davant del nombre creixent de plataformes i creatius, en una entrevista a À Punt, Aitor explica que trobava a faltar en la revista de Valençubers un espai on poder localitzar fàcilment tots els continguts que hi ha ara mateix en valencià. Per això va decidir crear ell mateix un web on, de moment, hi ha tres llistats en funció de si els continguts són per a Youtube, Twitch o TikTok. En aquest sentit, el youtuber ha assenyalat que la seua intenció és afegir apartats que incloguen comptes d’Instagram i podcasts. El web també té un formulari on els creatius poden enviar el seu canal i ser afegits al llistat.

Preguntat sobre les portes que pot obrir o tancar fer continguts en valencià, Aitor explica que en el seu cas ha aconseguit una millor repercussió en el moment que s’ha decidit a fer-ho tot en la nostra llengua, ja que “en castellà la comunitat és molt més gran i et perds, mentre que en valencià és més fàcil ser un referent perquè hi ha molta menys gent”. Ara bé, considera que en l’actualitat no és factible viure d’això, però sí que pot ser un “tampolí per a altres treballs”. De fet, troba a faltar que la Generalitat done ajudes per a aquells que promocionen l’ús del valencià a través de les xarxes. Ara per ara, aquests joves entusiastes es conformen amb el fet de crear per amor a l’art i la llengua, amb l’esperança que cada dia més públic reconega i puga gaudir del seu talent.

També et pot interessar

stats