Els visitants de la Plaça del Llibre aposten per llibres que posen en valor el paper de les dones

Les dues obres que encapçalen el rànquing recullen les vides de valencianes destacades.

Els visitants de la Plaça del Llibre aposten per llibres que posen en valor el paper de les dones
Els visitants de la Plaça del Llibre aposten per llibres que posen en valor el paper de les dones

Els llibres que posen en valor el paper de les dones valencianes en la història han sigut els més venuts en la sisena edició de la Plaça del Llibre, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la plaça de l’Ajuntament de València. Segons ha informat l'organització, el rànquing de les 20 obres més venudes l’encapçala Dones valencianes que han fet història de Sandra Capsir i Maria Viu, publicat per Bromera. Es tracta d’un llibre il·lustrat que recull la trajectòria de 30 dones valencianes que han destacat en àmbits com la ciència, la música, la pintura o els esports.

Després de la multitudinària presentació de diumenge les escriptores van passar per l’Espai d’Autores, on es va formar una llarga cua de persones que esperaven perquè els seus exemplars foren signats.

En segon lloc es troba Contem històries de dones d’ací, de Vincle Editorial, de Rosa Roig i Manola Roig. Aquest llibre fa visible la importància de trenta dones valencianes de la talla de Maria Blasco, Isabel-Clara Simó, Concha Piquer o Carmen Alborch. L’estil i el llenguatge emprat en aquesta obra permet que la reivindicació d’aquestes figures femenines es puga també transmetre tant a les persones més joves com a les d’edat més avançada.

En el rànquing apareix també un altre text de temàtica feminista. Es tracta de Les dones invisibles, de Mercé Viana, de l’editorial Perifèric Edicions, una història fictícia, però molt real que narra la vida d’una jove índia que, després de la mort del seu marit, és repudiada per la família de l'espòs.

Pel que fa a les obres infantils i juvenils, en la classificació n’hi ha quatre més. La primera, en la posició número 5, és Violeta i el llop (Bromera), de Mònica Richart. També es troba El pirata Pataxula i el tresor de Gamerús (Bromera), de Bertomeu i Empar Bou. Per sota es troben El drac del patriarca (Edelvives), d’Alícia Casanova Belda i David González, Jo sóc així i això no és un problema (Vincle), de Fani Grande i, acabar, se situa El monstre de colors (Flamboyant), d’Anna Llenas Serra.

El gènere de narrativa està encapçalat per Narcís o l’onanisme (Drassana), de Carles Fenoll, que es col·loca en la tercera posició dels més venuts. Just per darrer, es troba Heidi, Lenin i altres amics (Bromera), escrit per Joanjo Garcia. En la classificació també es troben El barri de la Plata (L'Avenç), de Julià Guillamon; A la platja de Camús (Edicions del Bullent), d’Elvira Cambrils, i La bona lletra (Lletra Impresa), de Rafael Chirbes, a més de l’obra Les dones invisibles, de Mercè Viana.

Pel que fa a les obres de poesia, Amor sense casa (Angle Editorial), de Sebastià Portell, ha sigut el títol més venut. En el rànquing també apareixen Poesia completa: 1976-2016 (Institució Alfons el Magnànim), de Marc Granell, i Veles (Eumo), de Pau Sif.

Dels títols de no ficció, la primera obra que apareix a la classificació, en la sisena posició, és Tot entra en el pes (Ed. Vincle), de Toni Mollà. En les posicions 10 i 11 es troben, respectivament, València no s’acaba mai (Drassana), de Vicent Baydal, i Gastronomia i cuina valenciana (Triangle), de Toni Monné, Ana Torróntegui i Oriol Aleu. Finalment, en la posició 15 es troba El temps guanyat (Institució Alfons el Magnànim), de Vicent Esteve Montalvà.

També et pot interessar

stats